Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december, 2015

Årskrönika 2015

Så, år 2015 blev inte alls det året jag hade tänkt mig (om jag ens hade tänkt mig något?) men det kan ändå ha slutat som ett av de bättre åren i mitt liv. Jag har aldrig rest så mycket, har aldrig varit så vältränad i vuxen ålder och har aldrig haft mer respekt för mig själv än nu. Fuck you jantelagen för jag är jävligt bra!

På kulturfronten har det nog tyvärr varit ganska skralt tyvärr. Många filmer och TV-serier har det väl blivit men jag minns knappt något. Theory of Everything skapade stor debatt om att spela funktionshindrad vs. att funktionshindrade skådespelar. Jag tyckte i alla fall mycket om filmen och Eddie Redmaynes porträtt av Stephen Hawking. Svensk film fick sig helt klart ett uppsving med filmatiseringen av Cirkeln. Den nya Star Wars-filmen gjorde mig besviken på grund av att jag ej kan ta Girls-Adam på allvar samt att han aldrig borde tagit av sig masken, big mistake! Vad gäller serier har jag slutligen sett Bron, Downton Abbey fick sig ett slut och favoriter som Fargo…

Där det mesta går för långt

Flesh and bone
Skapare: Moira Walley-Beckett I rollerna: Sarah Hay, Ben Daniels, Emily Tyra, Josh Helman, Sascha Radetsky m.fl.
Claire Robbins flyr sitt hem, utan att berätta något för någon, till balettuttagningar i New York. Hon klarar sig igenom alla steg och till slut blir hon intagen på prestigefulla (men fiktiva) American Ballet Company med den excentriske och sadistiske Paul Grayson som ledare. Claire får finna sig i att bli ignorerad av sina meddansare som nyast i ensemblen och hon har mycket att lära om livet som storstadsbo och blivande prima. 
Det finns nog inte en enda karaktär i hela serien som inte är komplett galen. Det verkar kräva en viss personlighet för att kunna offra allt, inklusive sin egen kropp och själ, för dansen. De flesta har ätstörningar, de knarkar, missbrukar sex och dricker alldeles för mycket. De har också skruvade relationer till varandra och till sina familjer. 
Och jag älskar det! Det är så stört och deprimerande bakom kulisserna men ack så vackert p…

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…