tisdag 8 mars 2016

Om livet och döden

Dånet i ett ensamt öra - Birgitta Boucht

Tessa är 89 år och ligger inför döden på ett sjukhus. Lillemor har nattvakten, det blir enkelt eftersom tanten varken är vaken eller pratar. Men väl där är Tessa pigg, berättar historier oh får besök av såväl levande som döda. Det blir en natt som inte liknar något Lillemor hade kunnat tänka sig. 

Birgitta Bouchts roman behandlar slutskedet av livet med nöjdhet och ro. Tessa ser tillbaka på livet, ser unga liv omkring sig, och någonstans är hon ändå nöjd. Hon blandar dröm med verklighet, dåtid med nutid. Den är full av många poetiska beskrivningar och ger aldrig läsaren några svar på vad som är verklighet och vad som är antingen dröm eller inbillning. Tessa ser många likheter med dagens barn som med sin egen barndom samtidigt som saker ändå har förändrats. Hon ser även på hur lite kvinnors villkor ändrats, hon ser underlägsenheten i Lillemors förhållande. 

Boucht skildrar ett fantastiskt kvinnoliv och slutskedet i livet samt döden på ett fluffigt men samtidigt pricksäkert sätt med hjälp av fantasi och vackra bilder. Recensionsbok från Schildts Söderströms

Köp boken här 

7 kommentarer:

  1. Good works, but its hard for me, need english version:)

    ______________
    buy CSGO skins

    SvaraRadera