söndag 21 februari 2016

Mer antiromantisk dramakomedi åt folket!

Love
I rollerna: Gillian Jacobs, Paul Rust, Claudia O'Doherty m.fl
Hela säsong 1 finns att se på Netflix

Gus är lärare för barnskådisar i en Hollywoodstudio men drömmer om att bli manusförfattare. När flickvännen erkänner att hon varit otrogen flyttar han till ett lägenhetskomplex med ungkarlar, studenter och diverse löst folk. Mickey har en relation med en man som snortar kokain och fortfarande bor hos sina föräldrar. Hon dumpar honom, försöker sluta dricka och skaffar sig en australiensisk inneboende. När Gus och Mickey träffas är de båda på botten, passar inte alls ihop och är antagligen inte alls bra för varandra. 

Jag är inget fan av rena komediserier så tack och lov för att Netflix senaste produktion Love är mer av en dramakomedi. Det är inte Haha-funny utan lite mer intelligent humör även om det ibland är pinsamt så att skämskudden hägrar. Karaktärerna är intressanta, med intressant historia och lite udda liv. Jag älskar hur Gus och hans vänner spenderar kvällar på att hitta på signaturlåtar till filmer som saknar det. Jag älskar också Mickeys galna upptåg och udda engagemang för hennes hjärta är ändå på rätt ställe även om hon gör fel för det mesta. 

För att vara en serie som heter Love så är den fantastiskt oromantisk till det yttre men det är helt klart min typ av romantik. Den där lågmälda, inneboende mänskliga längtan efter att passa in och höra ihop med någon finns hela tiden i grunden trots flippade fyllor och pinsamma upptåg. Den där rena känslan av att bara vilja göra något fint för någon annan man tycker mycket om och vill vara med. Det finns en hel del eftertanke och intelligens bakom den här serien. Se den, nu med detsamma!


6 kommentarer:

  1. Alltså, ngn dag ska jag skaffa netflix. Förmodligen om 10 år när kidsen blivit större.:-)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Den måste jag kika närmare på.

    SvaraRadera