måndag 6 april 2015

En mindre lyckad "uppföljare"

Vi - David Nicholls

Douglas tror att han har sitt liv klart för sig när hans fru Connie en dag säger att hon tänker lämna honom. Hon vill vänta till deras son börjat på college men sedan tänker hon flytta ut. Dessutom finns det en familjesemester genom Europa planerad för att ge sonen Albie en fantastisk sommar. De bestämmer sig för att genomföra resan trots hotet om skilsmässa och trots att Albie faktiskt inte är alls intresserad. Douglas tänker visa Connie sin allra bästa sida och vinna henne tillbaka och så att Albie inte märker något. Men de hinner knappt komma iväg innan det inte går alls enligt planen. 

Jag gillar verkligen starten av den här berättelsen där man slängs rakt in i paret Petersens samtal om skilsmässa och en grund är lagd för en bra historia. Nutid varvas med dåtid och man får lära känna karaktärerna från två olika håll, tidsmässigt. Douglas är en riktig kuf som är forskare och Connie är en fri konstnärssjäl. Men så fort resan, som större delen av boken handlar om, så går det liksom utför. Det blir nästan buskishumor av det, där allt som kan gå fel verkligen gör det. Det påminner mig mest om "Ett päron till farsa"-filmerna, speciellt den där familjen Griswold reser igenom Europa och allt går fel. Jag får också lite vibbar av 100-åringen som klev ut genom fönstret, mest för att det händer lite för mycket som är lite för galet. Jag tycker mycket om återblickarna, hur Douglas och Connie träffas och om deras gemensamma berättelse, men jag suckar tyvärr lite väl högt när man återvänder till resan. Jag hade nog för höga förväntningar efter En dag, det här är inte riktigt samma sak. 

Jag är normalt sätt ett stort fan av korta kapitel, ni vet sådana där man bara ska läsa ett till hela tiden, men när man lyssnar på det som ljudbok är det otroligt störigt att höra "kapitel xxx" hela tiden. Det har jag faktiskt inte tänkt på förut men det är väl svårt att komma ifrån. 

Köp boken här eller här.5 kommentarer:

 1. Hej Metta! Jag har nominerat dig till "Liebster award", som mest är en rolig grej med syftet att få folk att hitta nya favoritbloggare :) Kika in på min blogg och se om du vill svara på frågorna jag har skrivit.
  http://varbokvarld.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

  Cecilia
  Vår Bokvärld

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Vi har taggat dig i Liebster Award! Hade varit kul om du ville svara på våra frågor :)
  http://booktwin.blogspot.se/2015/05/liebster-award.html

  SvaraRadera