Fortsätt till huvudinnehåll

En mindre lyckad "uppföljare"

Vi - David Nicholls

Douglas tror att han har sitt liv klart för sig när hans fru Connie en dag säger att hon tänker lämna honom. Hon vill vänta till deras son börjat på college men sedan tänker hon flytta ut. Dessutom finns det en familjesemester genom Europa planerad för att ge sonen Albie en fantastisk sommar. De bestämmer sig för att genomföra resan trots hotet om skilsmässa och trots att Albie faktiskt inte är alls intresserad. Douglas tänker visa Connie sin allra bästa sida och vinna henne tillbaka och så att Albie inte märker något. Men de hinner knappt komma iväg innan det inte går alls enligt planen. 

Jag gillar verkligen starten av den här berättelsen där man slängs rakt in i paret Petersens samtal om skilsmässa och en grund är lagd för en bra historia. Nutid varvas med dåtid och man får lära känna karaktärerna från två olika håll, tidsmässigt. Douglas är en riktig kuf som är forskare och Connie är en fri konstnärssjäl. Men så fort resan, som större delen av boken handlar om, så går det liksom utför. Det blir nästan buskishumor av det, där allt som kan gå fel verkligen gör det. Det påminner mig mest om "Ett päron till farsa"-filmerna, speciellt den där familjen Griswold reser igenom Europa och allt går fel. Jag får också lite vibbar av 100-åringen som klev ut genom fönstret, mest för att det händer lite för mycket som är lite för galet. Jag tycker mycket om återblickarna, hur Douglas och Connie träffas och om deras gemensamma berättelse, men jag suckar tyvärr lite väl högt när man återvänder till resan. Jag hade nog för höga förväntningar efter En dag, det här är inte riktigt samma sak. 

Jag är normalt sätt ett stort fan av korta kapitel, ni vet sådana där man bara ska läsa ett till hela tiden, men när man lyssnar på det som ljudbok är det otroligt störigt att höra "kapitel xxx" hela tiden. Det har jag faktiskt inte tänkt på förut men det är väl svårt att komma ifrån. 

Köp boken här eller här.Kommentarer

 1. Hej Metta! Jag har nominerat dig till "Liebster award", som mest är en rolig grej med syftet att få folk att hitta nya favoritbloggare :) Kika in på min blogg och se om du vill svara på frågorna jag har skrivit.
  http://varbokvarld.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

  Cecilia
  Vår Bokvärld

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Vi har taggat dig i Liebster Award! Hade varit kul om du ville svara på våra frågor :)
  http://booktwin.blogspot.se/2015/05/liebster-award.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…