söndag 8 mars 2015

Långt utanför min bekvämlighetszon

Livet efter dig - Jojo Moyes

Louisa Clark har varit ihop med träningsnarkomanen Patrick i en evighet, hon har ocskå jobbat på ett café i en liten brittisk stad i en evighet. Will Traynor är numera näst intill totalförlamad men levde ett aktivt liv till den dag han råkade ut för olyckan. När Louisa blir av med caféjobbet och tvingas till ett jobb som assistent för den handikappade Will vet hon först inte vad hon ska ta sig till men efter ett tag tycker hon om honom och bestämmer sig för att göra allt hon kan för att få hans liv att bli värdefullt.

Det här är egentligen inte alls min typ av bok och väldigt långt utanför min bekvämlighetszon. Jag vill blunda lite när det blir för skojfriskt men jag läser ändå vidare. Det är en trevlig och tankeväckande historia, även om man hört den några gånger förut. 

Det som stör mig mest med boken är att den är lite dumförklarande mot sin läsare, det är ingen utmaning, man får aldrig läsa mellan raderna. Det ska alltid beskrivas hur karaktärerna känner sig trots att man redan förstått det på deras språkbruk och minspel. Men ibland behöver man slippa tänka och bara försvinna in i en berättelse och då är den här så klart perfekt. 

Köp boken här eller här.


1 kommentar:

  1. Har denna och två böcker till av Jojo Moyes. Är riktigt nyfiken på att läsa dem.

    SvaraRadera