torsdag 4 juli 2013

Välkommen till Kulturloggen!

De flesta av er undrar säkert vad tusan ni hamnat på nu och ni undrar antagligen varför www.bockerx3.com varit nere i flera dagar och varför jag bytt alias på alla medier. Jag har tidigare sagt att det handlar om en utökning av sortimentet men det känns som att det är dags att ge en närmare presentation nu när allt börjar falla på plats. 

Jag startade den här bloggen för snart tre år sedan med tanken att reflektera kring de böcker jag läste, mest för egen del, jag hade ingen aning om hur stor bokbloggarvärlden är. Innan jag visste ordet av det var jag bloggambassadör för bokmässan i Göteborg, fick recensionsböcker så att brevlådan svämmade över, blev bjuden på diverse bokevenemang och framför allt fick jag otroligt många nya vänner. Mycket har hänt under de här tre åren och jag vill bredda mig till fler fält inom kulturen. Min bakgrund känner säkert många till, jag har läst kulturvetenskapliga ämnen på högskolan i några år. Litteraturvetenskapen står för större delen av min kunskap men jag har även läst mycket kulturvetenskap, filosofi och språk. De senaste åren har jag allt mer intresserat mig för fler och fler inriktningar inom kultur och känner mig allt mer hemma med att diskutera det. 

Nu vet jag att det är många som rynkar på näsan åt begreppet "kultur" men ni kan sluta rynka på en gång. Jag är för ett brett kulturbegrepp där i princip allt har sin plats. Vi kommer inte bara att skriva om balett och modern konst, vi kommer att skriva om serietidningar, filmer, handarbete, gatukonst, datorspel, TV-serier, musik och allt vad ni kan tänka er. Bokrecensionerna kommer så klart att hagla, det ligger mig ändå närmast, men jag har nu inte mindre än tre medskribenter som kommer att utöka med sin expertis där min inte räcker till. Jag tänker nu presentera dessa lite närmare:

Ni har redan mött Sara-Sofia tidigare, hon har varit deckar- och thrillerfantasten på Böckerx3. Hon läser, och framför allt lyssnar, på böcker i dessa genrer på löpande band. Utöver det är hon en riktig TV-serienörd som, även där, ser på mycket thriller- och deckaraktiga serier. Hon kommer att skriva inlägg om hela serier men också om enskilda avsnitt där vi hoppas att ni som läsare kommer att diskutera i kommentarerna. Hon är även en riktig pärla på handarbete ska tilläggas. Ett riktigt härligt energiknippe när det kommer till kultur och underhållning helt enkelt. 

De flesta av er vet också att jag lever med en riktigt begåvad man, en nörd av den nyare tekniska skolan som jag inte riktigt förstår mig på. Han heter Joel, driver en datorspelstudio, är hjärnan bakom transformeringen till den här nya bloggen och är bara fantastiskt duktig på väldigt mycket. Han kommer att skriva om spel och evenemang kring det. Han är också otroligt duktig och kunnig gällande musik, han spelar både gitarr och trummor, och han ser en och annan film, TV-serie samt dokumentär och läser en bok då och då. Han är en hård kritiker, han är inte lättroad, så när han gillar något så är det något man inte får missa. Han kan komma att skriva på engelska på grund av den globala mark som spelmarknaden är, men jag vet ju att ni läsare inte har några problem med att läsa på flera språk. 

Mitt senaste tillskott är min fantastiska vän Cecilia. Hon är själv en konstnär som målar, inreder, handarbetar, gör blomarrangemang till bröllop och mycket mer så egentligen borde vi skriva om henne på bloggen, men hon är så välkommen med sina bidrag. Hon kan vara den mest kreativa människa som jag någonsin träffat och det är en stor ära för mig att få med henne i gänget. Jag kan tänka mig att hon kommer att skriva mycket om konst, och då är det inte Picasso och da Vinci jag tänker på utan där är det gatukonst, fotografering, och folk som virkar sina cyklar. Jag tror att hon kommer att komma med inlägg som ständigt överraskar mig och hon har mitt fulla förtroende på den fronten. 

Så hjärtligt välkomna till den nya Kulturloggen! Jag hoppas att ni kommer att trivas och att ni kommer att delge era synpunkter, tankar och idéer. 

Metta Karlsson

4 kommentarer:

 1. Vad spännande!! Låter väldigt intressant. Jag kommer då vara en (fortsatt) trogen läsare.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. "läser en bok då och då" ..? Vafan! Jag läser väl i princip varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du spelar nu i en liga där folk läser 150 böcker per år, dina 10 böcker per år är liksom inte så mycket ^^

   Radera