fredag 23 november 2012

Pianostämmaren - Stefan Tegenfalk

Jag har tyckt om de tidigare böckerna av Tegenfalk (Vredens tid, Nirvanaprojektet samt Den felande länken, klicka på länkarna för att läsa våra tidigare recensioner), hans nya bok Pianostämmaren älskar jag dock. Den handlar om den 16-åriga tjejen Linnea - en tjej som är väldigt olycklig och ensam. Hennes föräldrar är mycket upptagna och hinner inte med henne, varför de har överlåtit själva uppfostrandet åt en rad barnflickor. I skolan är Linnea utsatt för mobbning av ett gäng omogna ungdomar som inte har något bättre för sig. Linneas fritidsintresse är att spela piano, men trots att hon är en verklig talang är hennes pianolärare aldrig nöjd. Med andra ord ser inte livet sådär jätteroligt ut, och det finns ingen som Linnea kan vända sig till för lite stöd eller uppmuntran. Tills en dag då en pianostämmare dyker upp för att stämma familjens piano. Efter att ha hört Linnea spela ger han henne ett erbjudande, och därefter blir livet faktiskt lite bättre. Tills det blir mycket, mycket värre...

Även i denna bok är Jonna de Brugge och Walter Gröhn med. De utreder ett mystiskt mordfall, en 16-årig flicka har nämligen hittats mördad i närheten av vattnet i Bromma och inga spår verkar finnas av förövaren.

Återigen, dethär är min favoritbok hittills av Tegenfalk. Den är inte bara spännande, utan dessutom väldigt gripande. Jag känner en stark beskyddarinstinkt för Linnea, handlingen är så verklig att jag på riktigt blir upprörd och vill kliva in i hennes skola och ta dedär ohängda ungarna i öronen. Även Jonna de Brugge känns mer intressant nu, läsaren får veta mer om hennes liv och om hennes bakgrund vilket gör att man känner ett större engagemang för henne.

Ett stort tummen upp för denhär boken, jag ser verkligen fram emot nästa!

Pianostämmaren finns att köpa bland annat här och här.

Tack till Massolit Förlag för recensionsboken!

1 kommentar:

  1. Den är sjukt bra och spännande och jag blev lika upprörd över vissa personers agerande.

    SvaraRadera