Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport augusti 2012

Augusti blev en helt okej månad rent läsmässigt, måste jag säga. Många bra och givande böcker.

Evig Eld - Jonas Moström (ljudbok)
A Storm of Swords - George R.R. Martin (tredje boken i Game of Thrones-serien)
Sharp Objects - Gillian Flynn
Brott - Karin Fossum (ljudbok)
Jag finns - Maja-Maria Henriksson (ljudbok)
Vattenänglar - Mons Kallentoft (recensionsbok)
Skugga - Karin Alvtegen (ljudbok)
The Fall of Anne Boleyn; A Countdown - Claire Ridgway

Totalt 1907 sidor samt 34 timmar och 25 minuter.

A Storm of Sword, Brott samt The Fall of Anne Boleyn (som dock är en faktabok) måste jag kora som favoriter denna månaden. Hela Game of Thrones-serien har hittills varit helt otroligt bra, jag kan knappt hålla mig tills jag får kasta mig över bok nummer fyra. Dock vill jag inte att den skall ta slut för fort, så jag försöker lägga band på mig så gott det går.
Vattenänglar och Jag finns var tyvärr mindre bra. Vattenänglar hade som jag tidigare skrivit en intressant story, men jag kände att författaren slaktade detta lite med allt inblandande av kursiverade tankar från de döda offren. Jag finns började som en gripande och smärtsam bok om en flicka som mobbas och kränks både i skolan och hemma, men den blev tyvärr ganska tjatig mot slutet och jag kom på mig själv med att tänka på annat när jag lyssnade på den.

Har ni läst något extra bra under augusti månad?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.