Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässans montrar

Om jag nu skulle vilja bege mig ner på mässgolvet, och det vill jag väl, så kan det kanske vara bra att ha lite koll på vad som finns där. Jag föredrar att gömma mig i seminariesalarna där det är mindre folk, men ett och annat monterbesök måste det bli. 

B07:04 Printz Publishing, A Nice Noise och Novellix
De kallar sig själva för den bästa montern och så kan det mycket väl vara. Jag ska i alla fall dit och krama på Pia, träffa Anna på ANN och så hade i alla fall Novellix riktigt bra erbjudanden på sina noveller förra året. Jag hoppas på samma mängdrabatt den här gången för den där nordiska fyran står högt upp på min önskelista. 

B09:10 Sekwa och Elisabeth Grate
Förra året var jag förbi den här fina montern flera gånger och jag handlade lite franskt. Jag har för mig att Sekwa körde en bra kampanj förra året, den där boken om brobygget ligger i så fall risigt till. 

A02:50 X Publishing
Detta fantastiskt fina förlag får man inte missa, det är lätt hänt eftersom de finns i A-sektionen. 

B04:59 Gilla Böcker
Ännu ett fantastiskt förlag som ger ut riktigt bra ungdomslitteratur. Jag funderar på att spana in Sista testamentet av James Frey, och kanske något annat?

A01:40 Galago och Bang
Förra året köpte jag en prenumeration på Galagos seriemagasin och fick två serieböcker på köpet. som hittat!

A02:42 SF-bokhandeln
Hitta lite ny science fiction och fantasy i en av mina absoluta favoritbokhandlars monter!

C04:29 The English Bookshop
Brkar ha fina författarbesök och de senaste engelska titlarna. Här får man även tag i snygga penguinprylar, dock var jag besviken förra året när de inte hade muggar!

B02:21 Weyler
Ett förlag med bra titlar, till exempel årets nordiska rådetvinnare Merethe Lindströms Dagar i tystnadens historia

H03:17 Tranan och Trasten
Den här montern är på övervåningen, lätt att gå förbi om man går på seminarier. Tranan har bland annat Roberto Bolano, Thomas Bernhard och novellsamlingar från olika delar av världen. 

B02:02 Bonnierförlagen
en av giganterna, här finns som sagt Bonnier men även Mix förlag, Semic, 2244, Wahlström & Widstrand, Forum. 

B06:39 Kabusa böcker
Kabusa ger ut Shaun Tan och favoriten Trude Marstein, jag tänker även kolla in en ny upptäckt, Kirsten Hammann.

C03:32 Värmlandsmontern, E04:01 Dalsland kultur m.fl
Man kan stöta på fantastiska monterprogram i olika regionsmontrar, 2010 snubblade jag in på en Joh Ajvide Lindqvist i Värmlandsmontern och i år hittar vi fantasyförfattaren Peter Bergting i Dalslandsmontern.

B05:40 Brombergs
Håll utkik efter den rosa igelkotten, där finns det bra litteratur!

Har ni fler tips? Kommentera så lägger jag till!

DETTA INLÄGG KOMMER ATT UPPDATERAS ALLT EFTERSOM
Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.