tisdag 10 januari 2012

Snusk - Två osedliga berättelser - Alan Bennett

Mrs Donaldson är änka och spenderar allt mer tid på att arbeta på sjukhuset, som låtsaspatient på läkarprogrammet, för att få extra pengar. Det räcker dock inte utan hon bestämmer sig för att, helt emot den surmulna dotterns önskemål, ta sig an ett inneboende par. Paret har dock lite problem med att betala sina räkningar och frågar mrs Donaldson om hon kan tänka sig någon annan betalning, och rätt som det är blir hon  inbjuden att åskåda vad som pågår i parets sängkammare. Hon är skeptisk till en början men börjar sedan gilla det. Men vad ska hon ta sig till när paret flyttar ut?

Graham Forbes är en snygg och narcissistisk ung man. Hans mor förstår inte varför han vill gifta sig med medelmåttiga Betty, men kanske är det kärlek? Nej, Graham har andra böjelser, han gillar män. Det heterosexuella äktenskapet är dock bekvämt, han får komma till två gånger per dag och hans karriär skjuter i höjden på banken då han inte längre kan misstänkas vara annat än straight. Graham spelar dock ett farligt spel med en ung man som verkar veta lite för mycket om honom. Och är Betty verkligen så enfaldig som hon beter sig?

Det här är två helt fantastiska berättelser. Jag älskar hela grejen med mrs Donaldsons skådespelarkarriär inom sjukvården, jag älskar hur berättelsen börjar med en halvnaken man som säger "Jag har förstått att du är min fru?". Den andra berättelsen om Graham blir riktigt spännande till och med. Jag rodnar säkerligen en aning vid de ingående sexscenerna, men mest för att det är ganska ingående, inte för att det är dåligt a la Stephen King. Dessutom är berättelserna fantastiskt roliga, brittisk humor när den är som bäst. 

Jag hade gärna sett fler berättelser än två, jag anar att gode herr Bennett lätt hade kunnat trolla fram ett par till i samma anda. Jag vill ha mer!

Köp bokken här eller här

Recensionsbok från Ordfront förlag4 kommentarer:

 1. Den verkar faktiskt lite lockande, titeln till trots. Jag gillade Drottningen vänder blad häromåret.

  SvaraRadera
 2. Mimmimarie: Ja titeln känns lite klumpig, jag gillade också drottningen!

  SvaraRadera
 3. Den här boken låter ju faktiskt riktigt rolig! :)

  SvaraRadera
 4. BokParadiset: Ja det är den, jag vill ha mer :D

  SvaraRadera