Fortsätt till huvudinnehåll

Läsrapport December 2011

Catcher in the rye - J. D. Salinger
Revolt - Lisa Rodebrand
Vi i villa - Hans Koppel
Fjärilen i glaskupan - Jean-Dominique Bauby
Medicinen - Hans Koppel
Christmas is murder - C.S. Challinor
Snusk - Alan Bennett

7 böcker, 1246 sidor. Helt okej med tanke på att den första boken lästes ut 12/12. 

Alla nyårslöften utom ett är uppfyllt, jag läste totalt 101 böcker under 2011. Det som blev kvar är en bok av en afrikansk författare, jag får försöka få med det 2012 i stället. 

Nyårsboklöften inför 2012 har ni redan tagit del av i och med den boktolva som presenterats i julkalendern, det vill säga läsa böcker av 12 författare som jag tidigare bara läst en bok av men älskat. 2012 blir alltså, till skillnad från 2011 som var året då jag vidgade mina vyer, året då jag hittar tillbaka till mina favoriter. Jag kommer att fortsätta med månadsrapporteringen så klart, där jag tänker lägga till kategorier så som "månadens bästa" och "månadens besvikelse" och följa upp boktolvan. Har ni några önskemål/tankar/idéer till läsrapporteringen så får ni gärna dela med er!

Tack kära följare för ett fantastiskt bokår 2011 och hoppas 2012 blir minst lika bra!Kommentarer

 1. Galet! Jag läste 25 böcker 2011.... å andra sidan var jag ganska slö och lat i mitt läsande vissa perioder, någon månad gick helt utan läsning. Men i år, då banne mig ska jag ta tag i böckerna ;) god fortsättning :)

  SvaraRadera
 2. Kaffehora: Det konstiga är att jag känner mig lat trots dryga 100 lästa. Vad kommer jag upp i om jag inte är lat? :P

  Tack detsamma!

  SvaraRadera
 3. Är inte Chimamanda Ngozi Adichie från Afrika? En av mina absoluta favoriter. Hennes nya novellsamling är himla bra, likaså Lila Hibiskus!

  SvaraRadera
 4. Sara: Jag har hört mycket gott om henne men tyvärr aldrig läst!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…