Fortsätt till huvudinnehåll

Grattis Adlibris - 10 år!

Idag jubilerar jag och nätbokhandeln Adlibris, det är nämligen exakt 10 år sedan jag gjorde min allra första beställning. 3/1 2002 såg min beställning ut så här:


Jag hade fått hela Ramsesserien i julklapp, utom just del ett då den var slutsåld i den lokala bokhandeln så jag tog mig till mig och beställde på nätet. Jag läste samtliga böcker under våren, då jag på den tiden faktiskt läste det jag köpte i stället för att köpa sju gånger fler böcker än vad jag kan läsa. Liftarens guide läste jag till och från jobbet så att så fort jag hör talas om den tänker jag direkt på att sitta och huttra i en kall bil med min pappa bakom ratten. Ramsesserien läste jag och tyckte mycket om, då jag alltid gillat Egypten. Jag vet dock inte om jag skulle våga läsa om den, men den står kvar i hyllan. Tolkienboken är en kortis som jag tyckte mycket om också, det var trots allt Tolkien som fick fart på min läskarriär då hans verk fick mig att bli intresserad av litteraturhistoria.

I januari 2002 var jag 19 å gammal och var just på väg att börja bli en läsare, vilket nog alla vet i efterhand lett till att jag blivit en extrem bokmal. Det skulle komma att dröja ett halvår till nästa beställning, och ett halvår till nästnästa, vilket känns helt ofattbart idag då jag hämtar ut paket varje vecka (23 ordrar från endast Adlibris under 2011).

Tack Adlibris för 10 fina år, jag hoppas de kommande 10 blir minst lika bra!Kommentarer

 1. Tack för 10 fina år och en riktigt bra blogg. Vi hoppas på 10 år till ihop! :)

  SvaraRadera
 2. Karin: Det är jag som ska tacka :)

  SvaraRadera
 3. Men oj, har det gått så länge? Vad fint att du har beställningen kvar!

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Hehe ja alla beställningar finns ju kvar på "mitt konto". Snubblade över den när jag letade efter nåt annat och la upp ett inlägg :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…