fredag 13 januari 2012

Dig ska jag älska - Kristina Sundström

Karin lever ett tryggt och välordnat liv tillsammans med sin make Pierre och deras dotter i Paris. Dock känner sig inte Karin helt tillfreds med livet. Hon bestämmer sig för att ensam åka till familjens stuga i en by vid namn Les Cloches. Hon tänker tillbringa sommaren där med att försöka skriva en roman. När den unge och vackre Lucien en dag kliver in i stugan förändras allt. Karin får, trots att Lucien är hela 15 år yngre, starka känslor för honom och hon börjar fundera över sitt liv och sitt äktenskap med Pierre. Hur bra har dem det egentligen? Är hon verkligen lycklig med Pierre?
När Pierre får nys om att Karin och Lucien har börjat umgås dumpar han allt han har för händer och åker till Les Cloches för att stanna med Karin resten av sommaren. Hon känner sig bevakad och instängd, men det visar sig att det ligger mer bakom Pierres uppdykande än enbart svartsjuka. Det finns uppenbarligen en hel del som Pierre vill dölja för sin hustru...

Dig ska jag älska är Kristina Sundströms debutroman, och vilken debut! Jag fastnade totalt i romanen och även efter att jag hade läst ut den kom jag på mig själv med att gå och tänka på karaktärerna i boken. De känns så levande. Jag får under läsningen en inte helt okomplicerad relation till Karin, stundvis tycker jag inte alls om henne medan jag i nästa stund sympatiserar med henne totalt - vilket nog stämmer ganska bra in på hur Karin känner för sig själv.
Jag är hemskt sugen på att åka till Frankrike nu; miljöbeskrivningarna i boken är helt underbara och det låter verkligen som en riktig idyll.

Om du blir sugen på att läsa Dig ska jag älska, kan du hitta den här och här.

Recensionsbok från Isaberg Förlag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar