Fortsätt till huvudinnehåll

Dig ska jag älska - Kristina Sundström

Karin lever ett tryggt och välordnat liv tillsammans med sin make Pierre och deras dotter i Paris. Dock känner sig inte Karin helt tillfreds med livet. Hon bestämmer sig för att ensam åka till familjens stuga i en by vid namn Les Cloches. Hon tänker tillbringa sommaren där med att försöka skriva en roman. När den unge och vackre Lucien en dag kliver in i stugan förändras allt. Karin får, trots att Lucien är hela 15 år yngre, starka känslor för honom och hon börjar fundera över sitt liv och sitt äktenskap med Pierre. Hur bra har dem det egentligen? Är hon verkligen lycklig med Pierre?
När Pierre får nys om att Karin och Lucien har börjat umgås dumpar han allt han har för händer och åker till Les Cloches för att stanna med Karin resten av sommaren. Hon känner sig bevakad och instängd, men det visar sig att det ligger mer bakom Pierres uppdykande än enbart svartsjuka. Det finns uppenbarligen en hel del som Pierre vill dölja för sin hustru...

Dig ska jag älska är Kristina Sundströms debutroman, och vilken debut! Jag fastnade totalt i romanen och även efter att jag hade läst ut den kom jag på mig själv med att gå och tänka på karaktärerna i boken. De känns så levande. Jag får under läsningen en inte helt okomplicerad relation till Karin, stundvis tycker jag inte alls om henne medan jag i nästa stund sympatiserar med henne totalt - vilket nog stämmer ganska bra in på hur Karin känner för sig själv.
Jag är hemskt sugen på att åka till Frankrike nu; miljöbeskrivningarna i boken är helt underbara och det låter verkligen som en riktig idyll.

Om du blir sugen på att läsa Dig ska jag älska, kan du hitta den här och här.

Recensionsbok från Isaberg Förlag.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…