torsdag 1 december 2011

Lucka 1 - Kari Hotakainen

Bild lånad från sv.wikipedia.org
År 2004 får en finsk författare vid namn Kari Hotakainen Nordiska rådets litteraturpris för en roman som heter Löpgravsvägen. Jag blev helt såld på det färgglada omslaget på pocketutgåvan och jag köpte den. Boken var rolig och sorglig på samma gång, den handlar om en man som ska hitta det perfekta huset för att få tillbaka sin familj, men jag har inte lyckats läsa något mer av den här intressante mannen. 

Letar jag i min bokhylla hittar jag både Isakskatedralen och Människans lott. För den senare vann Hotakainen Runebergspriset 2010. Jag hoppas på samma fantastiska läsupplevesle med dessa två böcker under 2012 och kan gott och väl tänka mig att läsa om fantastiska Löpgravsvägen

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst och gillat Löpgravsvägen! Brukar ha svårt för "roliga" böcker men tror att den här funkade för att det fanns en allvarlig underton. Men det har inte blivit mer läst av Hotakainen för mig heller.

    SvaraRadera
  2. Fru E: ja det ska bli kul att läsa mer :)

    SvaraRadera