Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan 2011 - Dagen före

Yes people, snart är det dags. Förra året åkte jag ner först på lördagen och var avundsjuk på alla som åkte ner på torsdagen. Det här året har jag allt för många författare/förlag/annat bokfolk som vänner på FB och Twitter så när jag trodde att jag var tidig med att åka ner på torsdag morgon så blev jag återigen omkörd. Alla åker ju ner tisdag eller onsdag så klart. Men jag är glad ändå!

Det är för övrigt nu de riktigt viktiga frågorna börjar uppstå. Ska jag ha ryggsäck eller axelremsväska? Jag hade en ryggsäck förra året men jag tröttnade så på att ta av och på så det slutade med att jag hade allt i kassar ändå. Axelremsväskan är berest, den har varit på Colosseum och i Tokyo Tower så den är ju beprövad. Ska jag klippa mig eller inte? Jag behöver verkligen toppa håret, men är snål. Jag har också tvångstankar om att klippa av mitt långa hår helt så vet inte vad som händer där. Jag tänker alltid "vad trög jag är, klart jag var tvungen att trimma håret!" varje gång jag varit hos en frisör så jag måste nog.

Jag har hunnit ändra mig angående kläder 10 ggr. Jag har fortfarande inte bestämt mig, vi får se vad det blir ikväll. True story: Jag åkte utomlands i en månad en gång. bilen gick kl 06, jag var hemma 04, full och skulle packa. Jag lyckades bara ta av mig byxorna och somna. När de ropar på mig att det var dags att åka slängde jag ner ett tiotal pocket och en hårfön (jag fönar aldrig håret). Underkläder och lite kläder hade jag lagt fram sedan tidigare. Sprang ut till bilen, kommer på att jag glömt mina mediciner, kutar in och hämtar. Slänger dem i handskfacket och somnar i baksätet. efter lite båtåkande hamnar jag sedan i Norge, där jag mitt ute i ingenstans måste ha tandborste, schampoo osv. Hittade efter flera mil ett litet livs. De hade inte mina vanliga märken kan jag säga. Jag fick även komplettera med klädinköp när jag kommit till Islands huvudstad efter ca en vecka. Jag hade ett bar lila och ett par röda byxor med mig, som jag fick matcha hej vilt med konstiga toppar som jag lyckades packa ner. Hårfönen använde jag aldrig. Så vi får se vad som kommer med i väskan ner i morgon.

Böcker? Ja jag tar med en, Förlossningen av Måns Wadensjö, som med sina 80 sidor får räcka på vägen ner. Jag lär inte lida brist på läsning. frågan är dock om jag ens hinner läsa på tåget, känner att jag och Therese måste prata om den här bokmässegrejen på vägen ner. Jag planerar noga vad jag ska ha med till frukost på tåget och om jag ska köpa med mig lite snacks att ha som mellanmål. Jag måste skriva ut en karta för mässan, fixa med mig lite program, kolla in så att jag besöker alla förlag som jag gillar.

Nu hoppas jag bara att jag lyckas sova i natt, känner mig som ett barn på julafton.

Hoppas vi ses! (Jag har mail, twitter, FB i mobilen, om någon vill mig nåt :))


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…