Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Vad hade hänt utan bloggen?

Efter ett år av bokbloggande börjar jag ju naturligtvis fundera över hur min läsning hade sett ut utan den. Finns det saker som jag läst eller gjort som inte hade hänt annars? Ja, självklart!

Jag hade för det första aldrig fått läsa en bok innan den ens kommit ut. Jag hade definitivt inte läst så mycket nytt för jag är för snål för att köpa många inbundna böcker. 

Jag hade nog aldrig läst en massa tyska böcker från Thorén och Lindskog om jag inte hade bloggat

Jag hade inte twittrat om jag inte hade bloggat. Jag har haft ett konto länge men aldrig förstått meningen med det förrän nu. 

Jag vet med säkerhet att jag inte hade läst:

Förändringar av Ama Ata Aidoo
Drottningen vänder blad av Alan Bennett
Ingen fara av Selma Mahlknecht
Drömfakulteten av Sara Stridsberg
The Tiny Wife av Andrew Kaufman

Och många fler om jag inte blivit tipsad av bokbloggarkollegor och fantastiska twittrare. Jag ser fram emot nytt år av lika många häligt tips!

Kommentarer

 1. Grattis på födelsedagen! =)

  SvaraRadera
 2. utan blogg skulle man vetat mycket mindre om bra böcker

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget tycker jag säger en hel del om hur mycket positivt det kommer ut av att ha en blogg.....allt man läser som man inte skulle ha läst tex.

  SvaraRadera
 4. violen: visst är det så, och så får man dela med sig av sina bästa tips, prata om böcker man läst men även prata om vin, nagellack, chips och temuggar med likasinnade nördar :D

  SvaraRadera
 5. Det är så häftigt att tänka på hur mycket bloggandet gett, nya vänner och massor av nya bokfavoriter man aldrig upptäckt på egen hand!

  SvaraRadera
 6. Lotta: Ja verkligen, det tog inte många veckor innan man hade ett helt gäng med kompisar :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…