Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Vad hade hänt utan bloggen?

Efter ett år av bokbloggande börjar jag ju naturligtvis fundera över hur min läsning hade sett ut utan den. Finns det saker som jag läst eller gjort som inte hade hänt annars? Ja, självklart!

Jag hade för det första aldrig fått läsa en bok innan den ens kommit ut. Jag hade definitivt inte läst så mycket nytt för jag är för snål för att köpa många inbundna böcker. 

Jag hade nog aldrig läst en massa tyska böcker från Thorén och Lindskog om jag inte hade bloggat

Jag hade inte twittrat om jag inte hade bloggat. Jag har haft ett konto länge men aldrig förstått meningen med det förrän nu. 

Jag vet med säkerhet att jag inte hade läst:

Förändringar av Ama Ata Aidoo
Drottningen vänder blad av Alan Bennett
Ingen fara av Selma Mahlknecht
Drömfakulteten av Sara Stridsberg
The Tiny Wife av Andrew Kaufman

Och många fler om jag inte blivit tipsad av bokbloggarkollegor och fantastiska twittrare. Jag ser fram emot nytt år av lika många häligt tips!

Kommentarer

 1. Grattis på födelsedagen! =)

  SvaraRadera
 2. utan blogg skulle man vetat mycket mindre om bra böcker

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget tycker jag säger en hel del om hur mycket positivt det kommer ut av att ha en blogg.....allt man läser som man inte skulle ha läst tex.

  SvaraRadera
 4. violen: visst är det så, och så får man dela med sig av sina bästa tips, prata om böcker man läst men även prata om vin, nagellack, chips och temuggar med likasinnade nördar :D

  SvaraRadera
 5. Det är så häftigt att tänka på hur mycket bloggandet gett, nya vänner och massor av nya bokfavoriter man aldrig upptäckt på egen hand!

  SvaraRadera
 6. Lotta: Ja verkligen, det tog inte många veckor innan man hade ett helt gäng med kompisar :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.