fredag 15 juli 2011

Bloggen fyller ett år - Vad hade hänt utan bloggen?

Efter ett år av bokbloggande börjar jag ju naturligtvis fundera över hur min läsning hade sett ut utan den. Finns det saker som jag läst eller gjort som inte hade hänt annars? Ja, självklart!

Jag hade för det första aldrig fått läsa en bok innan den ens kommit ut. Jag hade definitivt inte läst så mycket nytt för jag är för snål för att köpa många inbundna böcker. 

Jag hade nog aldrig läst en massa tyska böcker från Thorén och Lindskog om jag inte hade bloggat

Jag hade inte twittrat om jag inte hade bloggat. Jag har haft ett konto länge men aldrig förstått meningen med det förrän nu. 

Jag vet med säkerhet att jag inte hade läst:

Förändringar av Ama Ata Aidoo
Drottningen vänder blad av Alan Bennett
Ingen fara av Selma Mahlknecht
Drömfakulteten av Sara Stridsberg
The Tiny Wife av Andrew Kaufman

Och många fler om jag inte blivit tipsad av bokbloggarkollegor och fantastiska twittrare. Jag ser fram emot nytt år av lika många häligt tips!

7 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen! =)

  SvaraRadera
 2. utan blogg skulle man vetat mycket mindre om bra böcker

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget tycker jag säger en hel del om hur mycket positivt det kommer ut av att ha en blogg.....allt man läser som man inte skulle ha läst tex.

  SvaraRadera
 4. violen: visst är det så, och så får man dela med sig av sina bästa tips, prata om böcker man läst men även prata om vin, nagellack, chips och temuggar med likasinnade nördar :D

  SvaraRadera
 5. Det är så häftigt att tänka på hur mycket bloggandet gett, nya vänner och massor av nya bokfavoriter man aldrig upptäckt på egen hand!

  SvaraRadera
 6. Lotta: Ja verkligen, det tog inte många veckor innan man hade ett helt gäng med kompisar :)

  SvaraRadera