Fortsätt till huvudinnehåll

Bloggen fyller ett år - Vad hade hänt utan bloggen?

Efter ett år av bokbloggande börjar jag ju naturligtvis fundera över hur min läsning hade sett ut utan den. Finns det saker som jag läst eller gjort som inte hade hänt annars? Ja, självklart!

Jag hade för det första aldrig fått läsa en bok innan den ens kommit ut. Jag hade definitivt inte läst så mycket nytt för jag är för snål för att köpa många inbundna böcker. 

Jag hade nog aldrig läst en massa tyska böcker från Thorén och Lindskog om jag inte hade bloggat

Jag hade inte twittrat om jag inte hade bloggat. Jag har haft ett konto länge men aldrig förstått meningen med det förrän nu. 

Jag vet med säkerhet att jag inte hade läst:

Förändringar av Ama Ata Aidoo
Drottningen vänder blad av Alan Bennett
Ingen fara av Selma Mahlknecht
Drömfakulteten av Sara Stridsberg
The Tiny Wife av Andrew Kaufman

Och många fler om jag inte blivit tipsad av bokbloggarkollegor och fantastiska twittrare. Jag ser fram emot nytt år av lika många häligt tips!

Kommentarer

 1. Grattis på födelsedagen! =)

  SvaraRadera
 2. utan blogg skulle man vetat mycket mindre om bra böcker

  SvaraRadera
 3. Det här inlägget tycker jag säger en hel del om hur mycket positivt det kommer ut av att ha en blogg.....allt man läser som man inte skulle ha läst tex.

  SvaraRadera
 4. violen: visst är det så, och så får man dela med sig av sina bästa tips, prata om böcker man läst men även prata om vin, nagellack, chips och temuggar med likasinnade nördar :D

  SvaraRadera
 5. Det är så häftigt att tänka på hur mycket bloggandet gett, nya vänner och massor av nya bokfavoriter man aldrig upptäckt på egen hand!

  SvaraRadera
 6. Lotta: Ja verkligen, det tog inte många veckor innan man hade ett helt gäng med kompisar :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Julkalenderbloggstafetten Lucka 5

Sanningen om fallet Harry Quebert - Joël Dicker

Författaren Marcus Goldman har skrivkramp och ett överhängande hot om stämning från förlaget om han inte kommer in med ett manus omgående. Samtidigt hittas kvarlevorna efter Nola Kellergan efter 33 år i författaren Harry Queberts trädgård. Harry är före detta lärare, mentor och god vän till Marcus som bestämmer sig för att åka till den lilla staden Aurora och reda ut händelserna kring Nolas försvinnande och död. Harry verkar ha haft en relation med Nola som var blott 15 år gammal men det verkar varit äkta kärlek. Har Harry mördat Nola? Eller var det någon av alla de andra männen hon verkar haft en relation med? Vad är det för mörka hemligheter Nola burit på? Och hur lämpligt är det att Marcus gör sin egen utredning samtidigt som han skriver boken om händelserna, Sanningen om fallet Harry Quebert?
Det finns dussindeckare om handlar om poliser, det finns spänningsromaner som får läsaren att hålla andan av tempot, det finns mörka thrillers…