Fortsätt till huvudinnehåll

Köpstopp 2011

Nu är det dags för köpstopp igen, inte för att jag är snål utan mer för att mina bokhyllor svämmar över och jag behöver tid till de böcker jag redan har.

Jag har idag den 19/4 2011 beställt den sista boken, Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, och nästa bok kommer att inhandlas tidigast 22/9 2011 då bokmässan börjar.

Undantag för bokcirkelböcker och eventuell kurslitteratur. Recensionsböcker och presenter räknas naturligtvis inte heller, men recex och biblioteksböcker ska undvikas eftersom syftet är att lyfta fram det jag redan har.

Så nu är det officiellt och så får vi se hur det går.

Kommentarer

 1. Skulle behöva göra detsamma, men frågan är om jag vågar vara så officiell. Förra året hade jag köpstopp under hösten, med ett uppehåll för bokmässan och det fungerade förvånansvärt bra.

  SvaraRadera
 2. O: Det funkar inte om jag inte gör det officiellt. Jag hade ett i höstas med och det gick bra.

  SvaraRadera
 3. Lycka till med köpstoppet!
  Jag hade ett förra våren, det var bara ynka tre månader så det gick som en dans. Förhoppningsvis kommer du hitta så mycket bra böcker i dina hyllor att du inte ens kommer märka av stoppet, lite så var det för mig.

  SvaraRadera
 4. Lycka till. Själv har jag inte lyckats så bra med mina köpstopp.

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också behöva ett köpstopp. Kanske. Har funderat lite på det, det finns ingen brist på böcker att läsa här hemma, men jag vet inte om jag kan. Eller vill, ärligt talat.

  Och du som vågar dig på ett så långt köpstopp också. 22/9. Då har ju hela sommaren redan gått förbi. Nej, det skulle jag inte klara just nu. Men alla "lycka till" till dig. May the Gods be with you!

  SvaraRadera
 6. JA! men verkligen! Skulle bara behöva lägga två stora beställningar så kan jag ta köpstop sedan, hehe...;) Men seriöst, du har rätt.. hyllorna bågnar. inga fler recex, inga fler "hoppa-på-erbjudanden". Får sätta böcker i önskelista så länge istället. Bra att faktiskt läsa de där böckerna man köpte för några månader sedan också som man så hett ville läsa då med.

  SvaraRadera
 7. Bokomaten: Visst är det så, och ett och annat bokreafynd o klassiker. Jag har precis köpt en Kindle som jag väl får låna lite böcker till, annars känns ju den lite värdelös :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig?
Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in. Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig?
Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder det int…

Födelsedagspresent

Jag unnar mig en liten födelsedagspresent till mig själv, nämligen två muggar från Penguins classics-serien. Många fina klassiker att välja på en till slut blev det Dostojevkis Brott och straff samt Svindlande höjder av Emily Brontë. De finns att beställa på adlibris.com men där finns det inga bilder på muggarna och jag hittade inte Brott och straff där. Fick i stället beställa från Papercut.

Sprudlande ångest och ett författarskap som är här för att stanna

Välkommen till Amerika - Linda Boström Knausgård

En flicka som slutar prata för att hon tror inte att hon mäktar med det samtidigt som hon växer. En bror som spikar igen sin dörr, som har varit snäll men som inte längre är samma person. En mamma som är skådespelerska och vill vara i fred. En pappa som ligger orörlig på soffan. Någonstans långt där nere finns en familjesammanhållning men de är på väg mot katastrofen.

I och med sin tredje prosabok, sin andra roman, har Linda Boström Knausgård verkligen satt sin stil. Det här fantastiskt precisa och samtidigt utelämnande språket är lika slående som förut. Teman som moderskap och familjerelationer är återkommande och det handlar mycket om ensamhet, känslor, ångest, minnen och den lilla människans plats i världen. Familjerelationerna kan mer läsas mellan raderna, genom madrassen som pappan ständigt ligger på och springan under dörren till broderns stängda rum, snarare än i själva orden. Jag tycker att den frånvarande mamman är en oerhört k…