torsdag 10 mars 2011

Bokmässa och bokpriser

Nu känns det som att det händer mycket i bokvärlden och i verkliga livet så jag hänger inte riktigt med. 

Jag hängde med bra när kandidaterna för Sveriges Radios Romanpris men kom av mig någonstans strax före tillkännagivandet. Och vinnaren är visst Beate Grimsrud för En dåre fri. Jag har varit intresserad av boken redan i höstas när hon var med i Babel. Och jag måste säga att jag älskar hennes uttalande om äran till dessa priser som hon vunnit:

"Jag tänker att det är huvudpersonerna i mina böcker som får priserna, det behöver de".

Sedan har även författare som kommer att besöka årets bokmässa börjat annonseras. Jag har sedan tidigare hört att Cornelia Funke, som skriver fantastiska barn- och ungdomsböcker, kommer. Hon har skrivit ett 40-tal titlar och är oerhört populär världen över.  Och nu har även Nina Hagen annonserats på bokmässans hemsida. Hon är aktuell med en bok om sitt liv som kommer att släppas under hösten på svenska. Där kanske man ska satsa på ett signerat exemplar?

2 kommentarer: