Fortsätt till huvudinnehåll

Nej nu får det bli lite mer fart!

Okej, 1:a juni det är första sommarmånaden och jag har hållit på med mitt köpstopp i fem månader. Det går fortfarande alldeles utmärkt men jag kan inte påstå att läsningen går bra bara för det. Helt ärligt så går det kasst. Jag har visserligen lyssnat på en hel del men det är medan jag stickar så det borde finnas utrymme till än mer.

När jag insåg att det idag är just 1:a juni idag och jag sneglade lite på min bok jag håller på med just nu så insåg jag att jag knappt rört den sedan jag flög från Liverpool vilket var den 28:e april, hör och häpna. Jag har lyssnat på typ fyra böcker sedan dess men det är ändå skandal.

Jag har fått flera bra tips med allt från att läsa deckare till att läsa om favoritböcker i min pågående tävling där kriterierna att vara med i utlottningen är just att tipsa om hur man tar sig ur en lässvacka. Trots att tävlingen pågått i ynka två dagar och det är fem dagar kvar så är jag redan rätt pepp.

Jag tror inte att det är någon motvilja utan jag tror mest det handlar om prioriteringar. Om jag sätter upp dagliga mål för mig själv som är fullt rimliga så borde den här lässvackan försvinna omedelbums.

Jag funderar på att försöka lösa minst 50 sidor per vardag och minst 100 sidor per ledig dag, borde inte vara helt orimligt va? Jag började på sidan 305 idag i Den hemliga historien och är redan nu på sidan 365 trots att jag även lyssnat på ljudbok i ca 1,5 timmar. I den takten skulle jag ha läst ut boken någon gång i helgen, vilket är en fantastiskt hisnande tanke. Mindre än en vecka till val av ny bok, fenomenalt!

Så nu en lite symbolisk bild, hörlurarna till ljudbok och min pågående stickning i bakgrunden och boken närmast till hands på soffbordet:


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.