Fortsätt till huvudinnehåll

Höst 2014 enligt Norstedts

Det är extra svårt att se höstkatalogerna strömma in när man har köpfritt år men jag får väl tänka att jag har extra mycket att se fram emot när jag kommer ut på andra sidan va?

Norstedts har en gedigen höst som kan få nästan vilken köpstoppare som helst att ge upp, eller vad sägs om:

Den Umbärliga av Sigrid Combüchen, en bok om Ida Bäckmann, en kvinna Gustav Fröding skrev en del fult om på sin tid. Jag har tidigare läst Spill av samma författare. 

Den Andra Kvinnan av Therese Bohman, en författarinna vars debut jag tänkt läsa länge men det har inte blivit av. Den har hypats något enormt så jag har inte riktigt vågat men den står och väntar i bokhyllan. 

Noveller verkar bli allt mer populärt ovan nämnda förlag ger till exempel ut Elva sorters ensamhet av Richard Yates och Stig Dagermans Nattens lekar. 

Siri Hustvedt är en författarinna som jag tänkt läsa i många år men det blir aldrig av, jag är rädd för att inte gilla. Men en ny bok av henne kommer ut på svenska i höst, Den lysande världen, som utlovar hennes mest skarpa och mångfasetterade karaktär någonsin. 

Christian Jungersen, som skrev den hyllade Undantaget kommer ut med nytt på svenska i höst. Du försvinner är dock ingen thriller utan handlar om något helt annat, hjärntumörer och livet efter en hjärnskada men låter ändå väldigt intressant och med tanke på hans sätt att skriva i Undantaget måste det vara bra va?

Jag letar så klart efter handarbetsböcker i höstkatalogerna och hittar Lätt att sticka samt Lätt att virka men jag blir inte jättesugen då jag är mer intresserade av handarbetsböcker med snävare inrikting på tex vantar eller strumpor och inte ännu en "enkla projekt"-bok. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.