Fortsätt till huvudinnehåll

En definitionsfråga?

Jag har ett dilemma och måste be #boblmaf om råd innan jag gör något (eller det kanske är den dålig idé?)

Ni vet ju att jag kör köpstopp hela 2014 och det inkluderar bibliotekslång och allt sådant, läsning av bokhyllan är det som gäller. Hittills har det gått fenomenalt men jag har som sagt ett dilemma. 

Jag gillar att sticka men jag måste göra något samtidigt som jag stickar och då ser jag gärna på TV-serier eller dylikt. På sistone har jag kanske tänjt lite på mitt köpfria år genom att jag har lyssnat på radioföljetången fast jag tycker ändå inte att det på något sätt bryter mot mina löften då:

1. Jag kan inte hjälpa att det råkar vara någon som läser upp en bok i radio, jag hade kunnat lyssna på en dokumentär eller snuskigt trams med Morgan och Christer. 

2. Det här lyssnandet tar inte på något sätt uppmärksamhet i från min bokhylla då det inte på något sätt konkurrerar med att läsa böcker eftersom det är något jag gör när jag stickar med båda mina händer och inte kan hålla i en bok samtidigt. Det kan diskuteras om stickningen tar tid ifrån läsning, vilket det så klart gör, men det gör även sömn, jobb och matlagning så det behövs väl inte diskuteras. Om jag inte lyssnade på radioföljetång så skulle jag, som nämns ovan, lyssna på TV:n eller något annat. 

3. Jag kan inte lyssna på berättelser, speciellt inte ljudböcker, om jag inte gör något pyssligt samtidigt för annars tappar jag fokus. Jag kan lösa Sudoku, spela pusselspel på iPad eller...ja sticka. Jag skulle vilja påstå att mitt lyssnade på Radioföljetången snarare främjar min konsumtion av berättelser eftersom de intas i ett annat forum än fysiska böcker. Rent (boblmaf-)logiskt borde det tala för att jag kan ta till mig flest berättelser om jag lyssnar när jag pysslar och läser när jag läser så det här borde enbart vara av godo för mig och kanske i längden för min bokhylla. 

Så till mitt dilemma. Radioföljetången tar slut och jag tycker det är lite tråkigt att sticka till TV:n. Jag kom så på att biblioteket har strömmade ljudböcker att låna ut MEN jag har inte vågat mig på att låna en för det känns lite som ett brott mot köpstoppet. Samtidigt så har jag mina argument ovan som passar väl in även i detta forum men jag vill verkligen ha er hjälp att avgöra det här. Är detta okej? Eller kan vi kompromissa och bara lyssna på böcker som finns redan finns i min hylla? En så kallad två bokflugor i en smäll?

Snälla hjälp!

Kommentarer

  1. Jag tycker nog det är ok att låna enljudbok att ha när du stickar, du kan ju ändå inte läsa samtidigt så det konkurrerar ju inte med varandra. Och låna inte en som du redan har, för då har du ju köpt den i onödan ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.