Fortsätt till huvudinnehåll

Innan lammen tystnar

Hannibal
Skapare: Bryan Fuller
I rollerna: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Lawrence Fishburn mfl.
Säsong ett finns ute nu på Netflix. 

Will Graham (Hugh Dancy) undervisar inom FBI men när ett väldigt makabert mord begås vill FBI-agenten Jack Crawford (Lawrence Fichburn) att Will går tillbaka i tjänst som profilerare. Will har en väldigt unik förmåga att kunna läsa av brottsplatser och sätta sig in i mördarens tankesätt men det gör honom mentalt urlakad. För att Wills mentala instabilitet, som växer för varje fall, inte ska vara officiell går Will för utvärdering hös en privat psykolog, den mycket beryktade Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen), som  blir både hans vän och rådgivare i tjänsten. Dr. Lecter är en stilig, vältalig och matintresserad man som inte riktigt verkar vara vad fasaden visar. 

När När lammen tystnar kom ut var det något av det äckligaste man sett men verkar kanske något mesig idag jämfört med mycket annat. Sedan kom tv-serien Hannibal och berättelsen om Dr Lecter är återigen i äckeltoppen för det här är nog det vidrigaste jag sett. Det handlar om svampodlingar på människolik, mänskliga totempålar, uppskurna mungipor och för att inte tala om Dr Lecters kulinariska middagsbjudningar. Danske Mads Mikkelsen är helt klockren som denne stilige men mystiske psykolog och serien är faktiskt värd att se bara för honom. Det är en intelligent skräckserie som är äcklig utan att bli löjlig. 

Varning: se INTE på den här serien när du äter mat. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.