Fortsätt till huvudinnehåll

Goat simulator

Ännu ett spelunder från Skövde har sett ljuset, och vilket ljus sedan! Goat simulator började som ett internt projekt på skoj för att leka med fysik och gränser. Efter miljontals visningar på Youtube bestämte sig teamet Coffee stain att ge ut spelet och det blev genast en braksuccé på Steam. 

Vad går det ut på då? Man är en get som härjar runt i ett villaområde och man ska förstöra så mycket man kan. Fysiken i spelet är ganska tokig så det blir väldigt lustigt då man klättrar runt, gör volter, studsar på studsmatta och hoppas från lyftkranar. Man får poäng för allt man gör och man får prestationer för att göra olika saker som att flyga i nio sekunder eller slå två volter och landa på fötterna. Tyvärr är det väl roligt i ungefär en halvtimme sedan blir det lite samma samma. Dock lyfter spelet fram något som jag tycker är väldigt intressant, nämligen att det är väldigt svårt att veta vad som är en medveten spelegenskap och vad som är en ren bugg, det flyter liksom in i varandra och man kan nog diskutera i en hel evighet vad man tycker är fel och vad man tycker är rätt. 

Det ska bli kul att se om skaparna fortsätter utveckla spelet och vad det i så fall kan resultera i.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.