Fortsätt till huvudinnehåll

En helt annan nivå av naglar

Naglar!: kreativa projekt att göra själv - Madeline Pool

För ett tag sedan fick jag en bok och lite nagellack på posten. Norstedts vet verkligen hur man gör PR för en bok om naglar!

Naglar! är en lättöverskådlig och grundlig guide i hur man lyckas med sitt nagelmålande. Först finns en bra genomgång av vad man bör ha hemma, allt från filar och topplack till maskeringstejp och hålförstärkare. Det finns även bra ps på hur man vårdar sina naglar så de håller så bra som möjligt. Efter det finns 25 stycken guider på olika stilar att göra själv. Det enda jag kanske har att kritisera är att många av projekten är på frihand, alltså väldigt svåra (tycker jag) och jag hade kanske gärna sett lite fler guider med hjälpmedel i stället. Nu när jag fått blodad tand på det här så har jag googlat en del och det finns ånga verktyg, allt från stämplar och klistermärken till remsor för att måla zick zack och annat.

Ett tips. Följ Madeline på Instagran (@mpnails) eller kolla in hennes sida mpnails.com för färsta tips och inspirationsbilder! Kolla även in hashtagen #nailart på Instagram för riktigt grymma kreationer!

Här ser ni några av mina försök till lite nailart:

Recensionsbok från Norstedts förlag

Köp boken här eller här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.