Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen E-pocket


Jag är, som många av er vet, ett stort fan av e-böcker men jag är inte ett lika stort fan av priset på e-böcker. E-boken ska självklart vara billigare än den inbundna boken, men tyvärr kostar de ofta ungefär samma vid release på grund av skillnaden i moms och dylikt men det är väl ändå okej om man ser till att man får en sprillans ny bok direkt i handen, ibland till och med före den fysiska boken. Det som blir fånigt är när boken sedan kommer i pocket för under femtilappen och e-boken fortfarande ligger på 150 kr, då kan inte ens jag tänka mig att välja e-boken. 

Men nu känns det som att det verkligen händer grejer även i Sverige gällande e-boken. Majoriteten av nya titlar, i alla fall från de större förlagen, kommer direkt som e-bok, fler köper e-böcker och en trevlig spiral är igång. Och äntligen kommer en bokhandel med "e-pocket" alltså en billigare version. Det är Dito som kommer med den nya kategorin och de beskriver den så här:

Nu gör vi det enklare för dig att hitta titlar som nyligen prissänkts. I vår nya kategori e-pocketsläpper vi varje månad nya titlar och lyfter fram de böcker som vi tror allra mest på. De flesta av böckerna har just kommit ut som pocket så därför har vi på dito.se valt att kalla det för e-pocket.

Visst låter det som ett steg i rätt riktning?

Kommentarer

  1. E-böcker är trevligt, och jag läser det själv ibland, men det är lite synd att det är så dyrt. Jag värdesätter arbetet författaren gjort och tycker inte direkt att det är värt mycket mindre för att det är en nedladdningsbar utgåva istället för något man får i handen, MEN som du säger så kostar ju pocketböckerna mindre... E-pocket låter som en bra ide! Ingen skillnad mot andra e-böcker i praktiken förutom priset, eller?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo