Fortsätt till huvudinnehåll

På spaning efter den vecka som gått - 5

Det stora som hänt i bloggisfären i veckan är så klart att vinnaren av Bokbloggarnas litteraturpris 2012 tillkännagavs och det blev inte helt oväntat Jonas Gardells hyllade Torka aldrig tårar utan handskar 1: Kärleken, en värdig vinnare som även jag lade en av mina tre röster på. Tvåa kom Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren som jag också röstade på. Trea kom Jellicoe road av Melina Marchetta, som jag nominerade men min tredje röst la jag på Sara Stridsberg, om jag inte minns helt fel nu. Tre riktigt bra böcker så grattis till er!

I veckan har jag också påbörjat ett riktigt tungt läsprojekt, både fysiskt och innehållsmässigt, då jag gett mig på att läsa tegelstenen Ximen Nao och hans sju liv av 2012 års Nobelpristagare Mo Yan. Eftersom den är såpass lång och fullspäckad av fantastisk läsning bestämde jag mig för att läsa en del åt gången och således skriva om var och en av de fem delarna för sig. Det är alldeles för mycket för att en enda recension ska göra den rättvisa så det blir i stället något a en följetång. Ni som vill läsa de med mig får gärna hänga på och för er som kanske inte orkar ta er an boken men är nyfikna på vad den handlar om så passar det nog utmärkt. Första delen kan ni läsa om här

Veckan avslutades idag med en bokcirkelträff på Rådhuscaféet här i Skövde. Mycket folk och  lite plats ledde till en miljö som inte är ultimat för bokprat men vi är inte sena att babbla på vi heller. Vi pratade om månadens bok, Perks of being a Wallflower av Stephen Chbosky. Intressant och berörande läsning, även om alla inte gillade språket. Jag hade lite för höga förväntningar på den så jag blev lite besviken men nu när det gått en vecka sedan jag läste klart den så känns det som att den fått sjunka in lite. Jag vill gärna se filmen. Nästa gång vi ses ska vi prata om fransyskan Delphine de Vigans Underjordiska timmar vilket jag ser mycket fram emot eftersom Sekwa, som gett ut den på svenska, aldrig gjort mig besviken tidigare

Kommentarer

  1. Underjordiska timmar är otäckt bra. Passar säkert för bokcirkel, jag tyckte den var mycket tänkvärd.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.