Fortsätt till huvudinnehåll

Vårens böcker 2013: Del 8

Jag vet inte om jag någonsin läst en grekisk författare annat än de antika giganterna, men hos Oppenheimer förlag hittar jag en intressant titel i vår: Mörderskan av Alexandros Papadiamantis. Den beskrivs som en iskall berättelse om brott och straff med obygdens mörka skönhet som kuliss och den kommer ut i februari. 

Ett annat spännande litet förlag är Contempo som i vår ger ut två italienska böcker: Stilla kaos av Sandro Veronesi i januari och Till bristningsgränsen av Mauro Covcsich i april.


Ett tredje litet förlag som kan vara värt att hålla ögonen på är Bakhåll. I vår kommer till exempel Max Brooks Zombies - En överlevnadsguide, ja av samma författare som skrev World War Z. Här får man lära sig allt man behöver inför den stundande zombieapokalypsen helt enkelt. Det kommer oskcå ut en nyöversättning av J. D. Salingers Franny och Zooey som kan vara värd att kolla in, för att inte tala om att de ger ut Ubik av Scifi-mästaren Philip K. Dick i vår. 

Det lilla förlaget Rosenlarv satsar på två starka kvinnor i vår, dramat De onödiga munnarna av Simone de Beauvoir och en novellsamling av samt en antologi om Anne Charlotte Leffler. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.