Fortsätt till huvudinnehåll

Vårens böcker 2013: del 2

Sekwa, det lilla stora förlaget för unga franskspråkiga författarinnor i svensk översättning, sviker aldrig. Deras vårutgivning är som vanligt lovande, eller vad sägs om en ny bok av Delphine de Vigan? Ingenting kan hindra natten kommer ut först i maj men är nog väl värd att vänta på. Och det kommer mer lovande från Sekwa under våren:

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski om en 11-åring pojke vars värld krossas när hans föräldrar ska skiljas. Kan en snöstorm ändra på något? Det får vi veta i februari när boken kommer ut. 

Sorgsna själar av Léonora Milano om en fransk ung man som bor i norra Afrika som drömmer om att bli en stjärna men som har en del bagage att ta itu med. Den kommer ut i april. 

Allt jag önskar mig av Grégoire Delacourt om Jocelyne som drömmer om att bli modeskapare i Paris. Hon bloggar och söker efter kärleken och en dag blir hon lottomiljonär, på gott och ont? Den här romanen tror jag stenhårt på, om inte annat för det fantastiska omslaget! Den kommer ut i mars. 

Inget allvarligt av Justine Lévy är hennes tredje roman på svenska. Louise och Adrien är lyckligt gifta tills Adrien blir förälskad i sin fars unga älskarinna Paula. Louise blir förkrossad men kan hon hitta tillbaka till livet, kanske med hjälp av en ny kärlek? Boken kommer ut i april. 

Om ni, som jag, inte lyckats läsa Drömbokhandeln än så finns det inte många ursäkter kvar eftersom den kommer ut i pocket i april. Den har fått blandad kritik men jag vill ändå döma själv.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.