Fortsätt till huvudinnehåll

På spaning efter den vecka som gått - 44

Ja den här veckan har varit en ganska så sorglig läsvecka. i måndags skulle det varit bokcirkel på biblioteket om James Freys Tusen små bitar men hör och häpna, det kom inte en själ! Jag fick gå hem tidigt utan att ha pratat om boken helt enkelt. 

Jag blev klar med en av augustnomineringarna: Anyurus En storm kom från paradiset men jag blev sådär imponerad. Den var inte på något sätt dålig utan jag fastnade bara inte. 

För en bokbloggare är postens utlämningsställe av yttersta vikt och i veckan som gick fick jag reda på att Gallerix, där jag nu hämtar mina paket, lägger ner den 18:e november. Det ligger inne i stan men jag jobbar ju där så det har fungerat fint. Jag vågar inte beställa något innan jag vet vart det kommer att bli framöver, det finns inte direkt några vettiga i närheten. Skräckscenariot är så klart att det ligger så avsides för mig och min cykel att det inte blir några fler pakethämtningar för mig. 

Men några ljusglimtar måste det väl funnits  Jodå. Tacka vet jag Bodil Malmsten och hennes Så gör jag, jag blir glad bara av att tänka på den. Och så har jag haft högläsning här hemma, jag läste Selma Lagerlöfs Spökhanden från Novellix för sambon igår. Jag tyckte väl att den var lite sådär, lite kort! Men hur recenserar man egentligen en novell? Det känns för kort för ett inlägg men den måste så klart recenseras. Men vad säger man? Bra inledning, spännande men slutade lite plötsligt. Jag ville nog ha mer. 

Och så har jag äntligen lyckats påbörja Gillian Flynns andra roman, jag var sådär imponerad av hennes debut men Mörka platser verkar mycket mer lovande. Den är mer långsam och lågmäld på något sätt, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. 

Jag håller tummarna för att nästa vecka ska bli något mer uppiggande, ha det fint!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo