Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport juli 2012

Då har ännu en månad svischat förbi och det är dags att se tillbaka på månadens läsning.

A clash of Kings - George R.R. Martin
Änglamakerskan - Camilla Läckberg (ljudbok)
Lady Chatterleys älskare - DH Lawrence (bokcirkelbok)
Den vita frun - Frida Skybäck (recensionsbok)
Pythians anvisningar - Eriksson&Axlander Sundqvist (ljudbok)
Dit drömmar färdas för att dö - Mattias Edvardsson (recensionsbok)
Parmiddag - Josefin Ahlström (recensionsbok)
Vi som aldrig sa hora - Ronnie Sandahl (bokcirkelbok)

Sammanlagt kom jag upp i 2175 sidor läsning samt ca 25,5h ljudbok.
Bäst denna månad blir Dit drömmar färdas för att dö samt A clash of Kings, fast Parmiddag är inte långt efter. Ingen av böckerna var dåliga, men Pythians anvisningar var lite av en besvikelse (tredje boken i trilogin om Victoria Bergman; Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar), jag tyckte att trilogin successivt blev lite sämre - första boken var definitivt bäst. Just nu har jag återigen kommit på mig själv med att slalomläsa, jag håller på i tredje boken i Game of Thrones-serien (a Storm of Swords), Fallen av Joyce Carol Oates, Mitt i livet av Joyce Carol Oates samt The Passage av Justin Cronin. Inte undra på att man känner sig aningen förvirrad ibland, kanske?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.