Fortsätt till huvudinnehåll

Höstens bokutgivning på svenska - del 3

Mix förlag är ett relativt nytt förlag som jag tycker har många spännande crossover-titlar. I september kommer Amatka av debutanten Karin Tidbeck En utopi om en parallell värld.

En parallell värld hittar vi även i Karma boulevard av Anna Kerubi, en urban fantasy som sägs passa de som gillar Matrix och Neverwhere i smaken. Även den släpps på Mix i september. 

Om man gillar Katniss i Hungerspelen rekommenderar Mix I dödsskuggans land av Alden Bell, en bok där zombies är en del av vardagen. Den kommer ut under augusti. 

Ett av mina favoritförlag är Printz Publishing just för att man vet precis vad man får när man plockar upp en av Pias böcker. Jag vill gärna sätta läständerna i tre av höstens släpp:

Mannen som glömde sin fru av John O'Farell handlar om en man som inte bara glömmer bröllopsdagar och födelsedagar utan som helt glömmer att han har en fru. En romantisk komedi helt i min smak, den kommer ut i september.


En nypa salt av Maria Goodin är också en brittisk relationsroman men av ett något annorlunda slag. Meg växer upp i en fantasivärld skapad av mamman som älskar att laga mat. I vuxen ålder återvänder hon och kanske avslöjas det en och annan hemlighet? Kanske uppstår det en kärleksrelation? Den här boken släpps också i september. 

Inbox (1) av Daniel Glattauer är en tysk roman om en spännande kärlekshistoria via internet och mail. Den kommer ut i november. 

Kommentarer

 1. Inbox och Mannen som glömde sin fru lät som nåt i min smak. : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag säger ju det, Pia Printz levererar alltid :)

   Radera
 2. Mannen som glömde sin fru låter ju underbar, haha!

  Sv: Javisst var det fyndigt! :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.