Fortsätt till huvudinnehåll

Följ med på litteraturfestival i Sigtuna!

Idag fick jag ett mycket trevligt mail från fina Brombergs förlag om att de, tillsammans med Destination Sigtuna, för första gången anordnar Sigtuna litteraturfestival den 18/8. 

Min första tanke är: "Vart fan ligger Sigtuna?" och "Vad kan de ha att komma med?" Men det räcker med att jag går in på deras sida för att jag ska börja fundera över att boka tågbiljetter. Kolla bara in dessa programpunkter:

Författarmöten med bland andra Ulf Stark, Christina Stielli, Sara Lövestam, Bengt Ohlsson, Emma Hamberg, och många fler. 

De har workshops för att ge ut egna böcker med ingen mindre än Dorotea Bromberg, hur man får läsare till sin blogg, och Malin the Writer kommer och pratar om att starta eget förlag. 

Sedan ska det tilläggas lite prat om e-boken, man kan binda sin egen bok och man kan gå på stadsvandring i ordets tecken. 

För de som vill går det en båt från Stockholm på morgonen och kvällen avslutas med konsert med Wille Crafoord. 

Det kostar mindre än en dagens lunch att gå på festivalen, närmare 75kr, och det mest fantastiska, tycker jag, är att festivalens olika programpunkter är lite utspridda på bibliotek, caféer och bokhandlar. Jag får åka tåg i 3,5 timmar åt vardera håll, men det ska bli riktigt roligt att vara en del i den här festivalen. 

Följ med du också!


Kommentarer

 1. Men åh så spännande... Och jag som bor så långt ifrån... Buhu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju lite på gränsen för mig att åka tåg i 7 timmar tur o retur o så vara där i dryga fem timmar, men jag ser resan som en för- och efterläsfest helt enkelt ;)

   Radera
  2. Och tänk all lästid du får på tåget! Jag blev också riktigt sugen nu, men jag har nog 5 h åt vardera hållet så jag hinner nog inte vara där nåt, i så fall! ;-) Det verkar som om litteraturfestivalerna sprider sig i landet. Härligt!

   Radera
  3. Ja jag hoppas ju att det kommer några lite närmare mig, men jag ska försöka läsa allt jag kan på vägen :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.