Fortsätt till huvudinnehåll

Stora Eld-dagen

Idag misstänker jag att det blir som så att alla som är någon inom bokvärlden i Sverige kommer att skriva om Eld, uppföljaren till megasuccén Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Och inte ska väl jag vara sämre?

Jag har inte läst hela men efter två tredjedelar kan jag inte annat än tänka mig att jag gillar minst lika mycket som ettan. Det är spännande, det är intressanta och dynamiska karaktärer och framför allt har författarna återigen fångat allt det där som är att vara tonåring. Jag hade lite svårt för att komma in i boken till en början, jag verkar vara smått senil vad gäller namn och karaktärers magiska förmågor, men jag tycker ändå att författarna lyckats bra med att friska upp minnet redan under de första 30-40 sidorna av de dryga 630 totalt. 

Det finns väl tre möjliga scenarion för en framtida recension för min del. Scenario ett är att jag inte alls gillar vad som händer mellan de utvalda och demonerna. Att jag tycker det kommer att vara osammanhängande eller fånigt. Scenario två är att jag gillar det jättemycket eftersom jag blir helt överraskad över upplösningen. Scenario tre är att jag blir arg som fan över att det är slut och att jag vet att del tre inte kommer ut än på hundra år samtidigt som jag tycker att det är lite skönt att ändå veta att det inte är helt slut än på ett tag. Scenario ett är oerhört osannolikt, jag spår snarare att det blir scenario två eller tre, eller kanske båda?

Nu måste jag läsa fort som bara den, sambon har nämligen börjat läsa Cirkeln och jag måste ju hinna klart så att han inte står o tjatar på mig om att läsa klart när han vill påbörja den. Det blir lite Twilight all over again, då han stal fjärde delen ifrån mig mitt i läsandet, han tyckte att jag var för långsam. 

På återseende, och stoooort grattis till Mats och Sara för den här fantastiska succén! Hoppas ni skriver Nyckeln, snabbt som tusan nu!
Kommentarer

  1. Jag försöker febrilt att undvika att läsa alla inlägg för mitt FÖRBOKADE exemplar har fortfarande inte dykt upp. Tänker INTE läsa några inlägg och ev stämma både posten och bokus och alla som kan tänkas vara inblandade.

    SvaraRadera
  2. Bokomaten: Jag tänker likadant vill INTE läsa ett ord! Men himla trist att din bok inte ens kommit fram :(

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.