Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport april 2012

Något sent kommer min läsrapport för april månad; jag har nämligen haft fullt upp det senaste med att flytta min häst till ett nytt stall, köra grejor samt komma in i rutinerna där. Nu börjar vi dock landa lite (både jag och hästen) och här kommer således en liten sammanfattning på april månads litterära äventyr.

Cirkeln - Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (ljudbok)
Operation Nordvind - Kaj Karlsson (recensionsbok)
Spelreglerna - Jonas Karlsson (ljudbok, novellsamling)
Det borde finnas regler - Lina Arvidsson (recensionsbok, recension kommer!)
We need to talk about Kevin - Lionel Shriver (bokcirkelbok)
Harry Potter and the deathly hallows - J.K Rowling
Bree Tanners andra liv - Stephanie Meyer
Kaninhjärta - Christin Ljungqvist (recensionsbok)
Priset man betalar - Lionel Shriver
Om hjärtat ännu slår - Aino Trosell
A study in scarlet - Sir Arthur Conan Doyle (boktolva)

11 böcker, 21 timmar och 35 minuter ljudbok, samt 2984 sidor.

Jag kan faktiskt inte välja vilken bok som var bäst denna månaden - inte en enda var heller en besvikelse. En riktigt bra månad, med andra ord! Det enda jag har att anmärka på egentligen är att Sherlock har ihjäl en hund i A study in scarlet; inte ok alls. Dock känner jag att jag kan komma över det då hunden var gammal och skulle avlivas inom kort.

Maj månad har börjat bra, just nu läser jag faktiskt 11.22.63 och har kommit till ca sidan 600 av 740. Jag gillar den verkligen och hoppas att den håller hela vägen fram, ibland kan Stephen King-böcker ha en tendens att balla ur lite väl mycket framåt slutet. Dock tycker jag att han har blivit bättre med detta med tiden, så jag har höga förhoppningar.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.