Fortsätt till huvudinnehåll

Just nu!

Jag känner mig ytterst förvirrad av stress och obedövade rotfyllningar så nu måste jag få ordning på läget. Jag kör en enkät snodd rakt av från Bokbabbel

Just nu...

...läser jag: För mycket på en gång. Jag läser Vi måste prata om Kevin parallellt med De utvalda helt enkelt för att jag inte orkar läsa för mycket Kevin på en gång för den ger mig lite smått psykiska men. Dessutom lyssnar jag på Barbara Voors Smultronbett

...tror jag att jag läser den här boken härnäst: Jellicoe Road och Eld bör ju dimpa ner i brevlådan när som. 

...borde jag: inget alls faktiskt, jag känner mig ganska nöjd med tillvaron. 

...är jag nyfiken på: De två böcker jag tror att jag ska läsa härnäst, men är även sugen på att få reda på vilken nästa månads bokcirkelbok blir, vilket avslöjas på lördag. 

...längtar jag efter: Fortfarande de två böcker som jag tror att jag ska läsa härnäst (oj vad tråkig jag är). Men jag längtar allmänt efter en bok jag inte kan lägga ifrån mig för Kevin har varit en riktig börda och påverkat mig helt enormt mycket. Missförstå mig rätt nu, den är jättebra. Men den tär på min livsvilja på något sätt så det har tagit mig två veckor att läsa den. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.