Fortsätt till huvudinnehåll

Alla mina vänner är superhjältar - Andrew Kaufman

För närmare ett år sedan läste jag The Tiny Wife av Andrew Kaufman och hade ingen aning om vad jag hade att vänta mig. Jag blev överraskad, jag blev upprymd och jag älskade den. Dock kände jag att man måste spara sin Kaufman så det inte blir för mycket på en gång, och nu var det äntligen dags. Förväntningarna var skyhöga. 

Och jag måste säga att jag överrumplades av galenhet ännu en gång. Tom har inga superkrafter men han är osynlig för sin nyblivna fru Perfektionisten. Hennes ex, Hypno, har nämligen hypnotiserat henne. Han gör allt han kan för att hon ska se honom och en flygresa till Vancouver är hans sista chans att få henne att se honom innan hon försvinner ur deras gemensamma liv. Mellan scenerna på flygplanet berättas det om alla möjliga och omöjliga människor i parets närhet, till exempel om Stresskaninen som suger upp alla andras stress så att de blir lugna eller om Ansiktet som bara ser ett suddigt intet när hon ser i spegeln men alla andra ser världens vackraste människa. Den mäktigaste av alla superhjältar är den som städar efter sig för den är alla andra avundsjuka på. 

Återigen levererar Kaufman en fantastisk skröna, så fantastisk att jag börjar ifrågasätta hur han egentligen mår som hittar på dessa tokigheter. Och en så fantastisk kärlekshistoria till på köpet. Pia Printz har återigen lyckats med översättningen och i maj kommer öven The Tiny Wife ut på svenska hos Printz Publishing.   

Recensionsbok från A Nice Noise, uppläsning av Morgan Alling

Köp boken här eller här som ljudbok, eller här eller här som pappersbok. Kommentarer

 1. Frida (påhittade nöjen)30 mars 2012 11:24

  Jag har ännu inte läst någon Andrew Kaufman. Han är dock en jag känner ett stort sug att läsa. Jag har härmed bestämt att han får komma hem till mig nästa bokbeställning!

  SvaraRadera
 2. Frida: Ja det är ju väldigt korta berättelser så det skadar inte att testa :)

  SvaraRadera
 3. Frida (påhittade nöjen)30 mars 2012 12:38

  Aj då, testa säger du. Tror du inte jag kommer att älska? Eller åtminstonde gilla?

  SvaraRadera
 4. Frida: Jag tror ju att alla måste älska, annars är de tråkiga! ;)

  SvaraRadera
 5. Helt plötsligt känner jag att jag måste älska. Vill ju inte vara tråkig! ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.