Fortsätt till huvudinnehåll

Sara-Sofias läsrapport januari 2012

Jag hade som nyårslöfte, eller kanske rättare sagt mål, att skriva upp vad jag läser och publicera en liten läsrapport efter varje månad. Precis som Metta gör, och många andra bokbloggare. Det känns kul att hålla koll på vad jag läser och hur mycket.

Böcker:
Allt kan hända - Stephen King (novellsamling)
Död zon - Stephen King
I nattens mörker - Nathalie Sjögren
Dig ska jag älska - Kristina Sundström
By nightfall - Michael Cunningham
Mannen från Albanien - Magnus Montelius
Händelser vid vatten - Kerstin Ekman
Pojken som slutade gråta - Ninni Schulman
Harry Potter and the half-blood prince - JK Rowlings
Boken om Pippi Långstrump - Astrid Lindgren

Sammanlagt 3974 sidor

Ljudböcker:
Skumtimmen - Johan Theorin
Alfahannen - Katarina Wennstam
Nattfåk - Johan Theorin
Lilla Stjärna - John Ajvide Lindqvist
Blodläge - Johan Theorin

Sammanlagt 67 timmar och 13 minuter

En hel del av böckerna har jag inte hunnit recensera än, så det kommer mer om dem inom en snar framtid. Jag har lyckats få med en Boktolva: Klassiker - Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. På ljudbokssidan känns det ju helt extremt, över en och en halv arbetsvecka - jag tappade verkligen hakan när jag räknade ihop tiden! Dock så lyssnar jag när jag kör bil, när jag är i stallet, när jag är ute och går med hundarna och maken inte är med, när jag äter frukost och när jag ska sova, och ibland sitter jag och virkar och lyssnar på ljudbok så det kanske inte är så konstigt trots allt.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.