Fortsätt till huvudinnehåll

Caturday!

Jag har nu varit förkyld i två veckor och det börjar kännas lite old. Läsflytet har inte varit något vidare då det är mycket svårt att sova på nätterna när allt är täppt och huvudet värker och så ett stressigt jobb på det. Jag nojar så klart inför stundande långflyg till Kalifornien om två veckor, jag vill gärna vara helt frisk och helst hinna peppa lite innan dess. Jag tar mig således an en bok, en filt och en katt och hoppas på det bästa.

Jag har dock nyligen upptäckt ljudböcker, alldeles utmärkt att lyssna på när man virkar eller är sjuk och inte orkar hålla en bok uppe. Jag har oerhört svårt för att fokusera på läsningen just nu, har ni några tips för hur man på bästa sätt hittar sitt flyt? Och hur fördriver ni tiden när ni är sjuka?


Kommentarer

 1. Jag sover och slötittar på dåliga (finns ju inte mycket bra på dagtid) tv-serier. Läsandet orkar jag som först när jag börjar känna mig bättre.
  Hoppas du blir frisk fort nu!

  SvaraRadera
 2. Helena: Ja det är så frustrerande att inte orka göra annat än trams hehe.

  SvaraRadera
 3. Jag sover i soffan under större delen av dagen och slötittar på tv eller läser gamla veckotidningar.
  Läsande av böcker får vänta.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Mysa med katt är alltid lite läkande annars är jag precis som Helena och Lola som sover och slötittar på TV

  SvaraRadera
 5. Lola & ...med näsan i en bok...: Tur att vi verkar vara överens :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.