Fortsätt till huvudinnehåll

Reselitteratur del 1

Så, nu är flyg tur och retur till San Francisco bokat och betalt, så även sju nätter på Hotel Union Square samt alla tåg och flygbussar. Sambon ska på jobbgrejer och jag ska öva på min kommande svenska hollywoodfru-roll genom att shoppa, fotografera och dricka kaffe. 

Sambon hävdar att man inte kan läsa på flygplan för det låter för mycket men jag håller inte riktigt med. Vad ska man göra annat än läsa? 

Nu måste jag dock bena ut lite hur jag ska tänka. Jag tar inte med några fysiska böcker utan det blir bara Kindle, helt plötsligt är jag alltså begränsad till e-böcker. Jag vill ogärna (men är övertalningsbar) köpa e-böcker som jag redan har i bokhyllan. Jag hamnar gärna i prettoträsket och läser svår litteratur som tar lång tid och som kräver pauser, men det går helt bort. Jag vill ha något lättläst som biter sig fast så att man inte kan sluta läsa. 

Så, vad tänker ni utifrån dessa premisser? Det är så klart inte lätt för er att veta vadjag redan har men jag är som sagt öppen för förslag. Kommentarer

 1. Jag älskar att läsa på flyg.=) Håller helt med. Inte så mycket annat man kan göra ju! Och ta med öronproppar om ljud skulle bli ett problem! Jag brukar satsa på något som jag vet är bra, kanske något lite tjockare, i pocket. Något jag vill läsa men inte har tid med annars. Något jag gärna vill komma ihåg och förknippa med min resa. Lite Murakami kanske? Läste Nicole Strauss och Donna Tartt på min förra resa. Kanske vore något?

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Där sa du en hel del bra! Jag har en Kindle så det är bara att mata in ju! Jag har en del Murakami kvar att läsa och "Kärlekens historia" av Krauss har jag länge varit sugen på. Tartts DHH är ju också av intresse. Bra tips, TACK!

  SvaraRadera
 3. Alla dessa böcker finns såklart till Kindle:

  Bra bok med Hungerspelen-känsla: "Delirium" av Lauren Oliver. Och tvåan (som du kommer att vilja läsa!) heter "Pandemonium" och kommer i början av mars tror jag.

  Fin bok som utspelar sig i SF: "The Language of Flowers", Vanessa Diffenbaugh.

  Fin bok annars bara, magisk och unik: "The Night Circus", Elin Morgenstern.

  "The Blade Itself" av Joe Abercrombie (fantasy) har jag ännu inte läst själv, men jag blev mycket nyfiken när Bokstävlarna och nu Feuerzeug bloggat om den. Och hela "A Song of Ice and Fire" finns ju som Kindle-version!!

  Nästan alla Tom Perrotta-böcker finns som Kindle-versioner, roffa "Election" eller "The Leftovers"

  Och sen kan du ju kolla runt lite på Adlibris/Dito också, om du t.ex. vill läsa nya Amanda Hellberg finns den som e-bok nu *själv sugen*

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Som alltid, bäst när det gäller! :D

  Jag har ju faktiskt inte läst hungerspelen, kanske borde göra det :P

  "The language of flowers" had jag redan list at sedan tidigare. "The night circus" köpte jag i presentkortsutmaningen så den had jag i fast form. Abercrombie had jag redan på Kindle faktiskt, och jag har spanat påGame of Thrones länge men jag har ju sett serien, hm. Perrotta har jag också i fast form, fast inte "Election".

  Ja jag är inte helt osugen på Hellbergskans efter alla blogginlägg! Tack så mycket för dina tips!

  SvaraRadera
 5. Tänkte också föreslå Hellberg, annars Niffenegger, eller kanske De imperfekta om du inte läst. Mer novellstuk över den och säkert bra på planet.

  SvaraRadera
 6. enligt O: Niffenegger har jag ju varit sugen på, likaså De imperfekta (Beställde recex som aldrig kom). Bra tips, tack!

  SvaraRadera
 7. Har du inte läst trilogin om Hungerspelen så ska du absolut göra det- Den är super! Varning dock för att även om det är tre böcker så går de snabbt att plöja igenom, eftersom de är så lättlästa och bra :)

  SvaraRadera
 8. Har du inte läst trilogin om Hungerspelen så ska du absolut göra det- Den är super! Varning dock för att även om det är tre böcker så går de snabbt att plöja igenom, eftersom de är så lättlästa och bra :)

  SvaraRadera
 9. Maritha: Ja jag brukar bli lite anti böcker som hypas väldigt mycket och inte känna för att läsa, men ibland får man bara tvinga sig själv att sätta igång och så slutar det ju oftast med att man gillar det!

  SvaraRadera
 10. Jag säger bara öronproppar. Har alltid och det funkar så bra, hoppas du får en härlig resa!

  SvaraRadera
 11. Anna: Ja som sagt, det är ju inte jag som har problemen ;) men öronproppar åker helt klart med!

  SvaraRadera
 12. Hannele: Ja jag är såklart oerhört stolt över min älskade sambo som driver ett företag med den glöd han gör och känner mig lyckligt lottad över att ha fått stå vid hans sida hela vägen och nu även få följa med på det här. Ska bli kul!

  SvaraRadera
 13. Hungerspelen måste du läsa, sorry om du blivit avtänd men de är sjukt bra! Och Niffenegger (Her Fearful Symmetry) är fin och londonporrig, en härlig läsupplevelse!

  SvaraRadera
 14. Bokbabbel: Jag laddar upp med Hungespelen (och mycket annat) på Kindle så får vi se vad som händer!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.