Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 18 - Glassjön

Lucka 18 tillhör en genre böcker som jag personligen har lite svårt för - ett romantiskt drama. Boken är skriven av Maeve Binchy och publicerad 1994. En kvinna vid namn Helen blir lämnad av sin älskade Louis. Hon träffar till slut en ny man, de gifter sig, flyttar till en liten by och får två barn. Helen kan dock inte glömma Louis, en dag blir längtan för stor och hon lämnar sin familj för att leta efter honom. Helen lämnar ett brev till sin make, men brevet hittas av dottern Kit som bränner brevet i tron att det är ett självmordsbrev. Kit har det, förståeligt nog, ganska jobbigt efter moderns "död", men hon hittar en god vän i en brevvän vid namn Lena Gray. Lena påstår sig vara en god vän till modern, men i själva verket är hon modern själv.

Jag brukar undvika just relationsromaner, men detta känns ändå som en ganska intressant historia. Vad säger ni som läst den? Rekommenderar ni den?


Kommentarer

  1. Ja hon är ju känd inom den genren. Själv har jag funderat på den där Nora Roberts.

    SvaraRadera
  2. Jag har läst endel av henne faktiskt, helt ok :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.