Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka 13 - Susanna Clarke

Bild från bloomsbury.com
Lagom till att jag skulle flytta från västkusten och börja leva ihop med mannen jag älskar kom det ut en stor svart bok, till och med sidornas kanter var svarta. Det här måste vara något bra, tänkte jag. Och det var det. Jag talar naturligtvis om den underbara Jonathan Strange & Mr Norrell som jag läste redan 2005. Jag vill gärna läsa den igen, men den är lång och den är tung, nästan 800 sidor och jag har den inbunden. 

Clarke spottar inte direkt ur sig böcker, och det förstår jag med det enorma arbete som magikerna i den här tegelstenen måste ha inneburit. Dock har hon skrivit en novellsamling där i alla fall en novell ska utspela sig i herrarna Strange och Norrells värld. Boken heter The Ladies of Grace Adieu och står i min hylla sedan bokrean i februari. Den här boken ahr jag verkligen sett fram emot och nu är det dags. Kommentarer

  1. Det låter spännande! Älskade Jonathan Strange & Mr Norell men har inte läst något annat av henne.

    SvaraRadera
  2. Eli: Hon har väl inte skrivit så mycket mer?

    SvaraRadera
  3. Haha, ingen aning faktiskt. I så fall är det ju inte så konstigt ;) Men tänkte nog mer att jag inte läst den här novellsamlingen du pratar om. Men ska försöka läsa den i alla fall.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.