Fortsätt till huvudinnehåll

Julklappsutmaningen: Sara-Sofias bok

Idag var det så äntligen dags för vår årliga bokbytarlunch, men det här året har vi gjort det hela till mer av en utmaning, vi bestämde oss för att utmana varandras bekvämlighetszoner. Jag läste noggrant igenom Sara-Sofias enkät om fastnade snabbt för meningen: 

Finns det genrer som du inte läser men funderar på att testa?

Jag är dålig på att läsa biografier, det händer inte ofta. Samma sak med science fiction och fantasy, såntdär som är lite "out there" och inte har så stor verklighetsförankring.

Jag tänkte så klart direkt att jag skulle ge henne Science fiction eller Fantasy i någon ganska enkel form. Jag bara vet att hon kommer att älska dessa genrer om hon bara kommer in i dem. Jag funderade först på Metro 2033, men den har jag själv inte läst än så jag vågade inte riktigt. Jag funderade på vad det finns för fantasy som är lättillgänglig och kom så klart direkt att tänka på Game of Thrones, men kom inte på om hon sett serien eller inte. 

Därefter kom jag på att hon borde läsa Liftarens guide till galaxen, men den fanns inte att köpa i samlad volym, utan bara styckvis, så det gick jag inte med på. Jag föll till slut för den fantastiska Goda Omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman, helt enkelt för att den innehåller både lite fantasy, lite science fiction, lite dystopi och så är den helt komplett galen. 

Så här får du en utmaning som heter duga, hoppas du tycker om den och att du nu kommer in i genrer som du tidigare inte varit bekväm med. 

God jul!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.