Fortsätt till huvudinnehåll

Christmas is murder - C. S. Challinor

Ett antal personer befinner sig, av olika anledningar, på ett gammalt hotell i södra England dagarna före jul. Advokaten Rex Graves är den siste att anlända innan ett enormt snöoväder strandsätter gästerna. En äldre man dör av vad som ser ut att vara en hjärtåkomma, men en man tyckte sig se fradga i hans mungiga innan han dog. Blev han förgiftad? Eller var det kanske självmord? Rex ser naturligtvis ingen annan utväg än att börja utreda dödsfallet. 

Den här boken innehöll en hel del knäppa karaktärer, så som det homosexuella designparet, ett par nygifta, en skum och oförståbar vaktmästare och en excentrisk hotellägarinna. Miljön är så klart upplagd för en massa julmys med engelsk snötäckt landsbygd och med en story i bästa Agatha Christie-anda. Men det hela känns ofta lite krystat på något vis. Jag litar inte helt på Rex, den detektivlekande advokaten, och jag känner inte heller något direkt sympati för någon karaktär. Det känns som att folk borde vara mer rädda än vad de är om det nu är så att en mördare går lös inne på ett insnöat hotell. Jag skulle inte lita på någon. Och varför kan Rex åka skidor ner till byn och tillbaka, men polisen dröjer flera dagar? Boken är mycket kort, den hade med fördel kunnat utökas för mer djup och trovärdighet. 

Men vill man ha en snabbläst julmysbok så är det här helt klart ett alternativ. 

Köp boken här eller härKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.