Fortsätt till huvudinnehåll

Levande Begravd - Peter James

Michael Harrisson skall gifta sig och hans vänner har planerat den ultimata svensexan. Eftersom Michael är en riktig skojare som utsatt sina vänner för ett stort antal practical jokes genom åren tänker de verkligen ge igen denhär gången. De tar med sig Michael på en pubrunda och snart är han så onykter att han knappt förstår vad som händer omkring honom. Då kör de ut i skogen, lägger honom i en kista tillsammans med en flaska whiskey, en walkie-talkie och en porrtidning och gräver ned honom. Planen är att lämna honom där i ett par timmar och sedan komma tillbaka och gräva upp honom. Något går dock fruktansvärt fel - Michaels vänner råkar ut för en fruktansvärd bilolycka. Michael försöker desperat få kontakt genom walkie-talkien, men det enda han möts av är total tystnad, och tiden går...

Spännande ända fram till slutet! Jag satt som på nålar hela tiden. Peter James lyckas verkligen förmedla en starkt klaustrofobisk känsla; att bli levande begravd är många människors värsta mardröm (min man är en av dessa människor, han klarade knappt att titta på omslaget på boken, haha) och jag hade en rejäl obehagsklump i magen under tiden jag läste. Dessutom är den väldigt oförutsägbar, vilket gillas. Mycket bra!

Boken finns att köpa här och här.


Kommentarer

 1. Det är min värsta mardröm och jag mådde rätt dåligt när jag läste boken. Bra och spännande helt klart!

  SvaraRadera
 2. Annika (alkb.se) har övertygat mig om att jag ska ge Peter James en ny chans och läsa Levande begravd. Jag har inte gjort det än, men det kommer, det kommer. Och detta låter ju bra.

  SvaraRadera
 3. Enligt O - jag har aldrig direkt tänkt på det förut, men nu har jag definitivt skräck för att bli begravd levande... huu!

  Monika - har du läst något tidigare av denna författaren? Detta var första för mig :)

  SvaraRadera
 4. Ja, jag har läst en förut, Ett snyggt lik, och den gillade jag inte speciellt mycket. Mycket av det berodde nog på översättningen och det kan ju faktiskt inte författaren skyllas för :)

  SvaraRadera
 5. Har inte läst något av Peter James innan, men det verkar vara en oerhört läskig bok. Att vara instängd och sakta kvävas till döds...brrr.....tror att den åker upp på vill läsa-listan. Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
 6. Monika - egentligen borde man kanske läsa på originalspråk för att undvika risken med en dålig översättning... fast å andra sidan vore ju det väldigt svårt om man vill läsa tex en algerisk bok =)

  Bokdjungeln - Ja, den var riktigt creepy, det nästan kryper lite i mig när jag tänker på den. :)

  SvaraRadera
 7. Usch så hemskt det låter men samtidigt verkar det vara en bok som man inte vill släppa förrän man har läst klart den.

  SvaraRadera
 8. Jag älskar Peter James böcker och det bästa av allt är att jag har hans sjunde bok i bokhyllan och snart kan jag inte hålla mig längre ... :-)

  SvaraRadera
 9. Usch så otäckt det låter! Måste lägga den till listan! Alltid roligt att stifta bekantskap med en författare man inte läst förut!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.