Fortsätt till huvudinnehåll

Julklappsutmaning 2011

Förra året skrev jag att jag och en kollega träffades för att byta böcker inför jul, det var andra gången vi gjorde detta. Resultatet av förra årets byte hittar ni här

Det här året är ovanstående kollega även min kollega här på bloggen och vi tänkte ta vårt jullunchbokbyte till en annan nivå, vi tänker nämligen göra det till en utmaning. Vi kommer att utmana varandras bekvämlighetszoner vad gäller läsning. För att göra det hela enklare (eller svårare beroende på hur man ser det) kommer vi under första advent lägga upp en enkät med lite svar som kan leda fram till vad ens bekvämlighetszon faktiskt är. Tanken är sedan att vi ska hitta en varsin pocketbok till varandra till en lämplig lunchdate någon dag före julafton (förslagsvis 23/12) och att vi sedan läser utmaningsboken inom en nära framtid efter det. 

Det ska bli mycket spännande att både hitta en bok och se vad man får för utmaning, kanske finns det fler där ute som funderar på något liknande?Kommentarer

 1. Vilken mysig idé! Låter jättetrevligt. Ska bli spännande att se vad du är för sorts läsare EGENTLIGEN ;)

  SvaraRadera
 2. Frida: Oj nu blev jag lite nervös här :D

  SvaraRadera
 3. Vilken väldigt rolig idé! Lite som bytet "En bok om dagn" ordnar. att man ska hitta en bok man tror att den andre gillar.=) Nästan svårare när det är någon man faktiskt känner. mer press då liksom.;)

  SvaraRadera
 4. Bokomaten: Ja det har hittills varit succé så det blir säkert så även i år :)

  SvaraRadera
 5. gillar utmaningsidén!

  ibland blir man lite trött på sin egen bibliofila bubbla, alltså en avgränsad intressesfär, som säkert kan vara begränsande

  SvaraRadera
 6. mind the book: "Bibliofila bubbla" är nog dagens ord, det ska jag nu använda hej vilt!

  SvaraRadera
 7. Spännande! Jag och Bokstävlarna har pratat om att ha utmaning som ska heta "Våga språnget" och gå ut på att läsa sådant man annars aldrig skulle ha läst (i mitt fall skulle det kunna vara skräck, fantasy, sci-fi, deckare, thrillers etc). Men det blir nog i framtiden och dessutom florerar ju ngt liknande nu i bokbloggosfären, fobiska duellen. Dessutom är jag galet osugen på att läsa deckare med tanke på allt bra som finns att läsa och som nog passar mig bättre så får den utmaningen vänta.

  SvaraRadera
 8. Gud jag höll på att få en chock för jag trodde att både Metta & mind the book hade skrivit "bibliofobi bubbla" men sedan pustade jag ut när jag såg att ni skrivit "bibliofila bubbla". Språkpolisen inom mig fick en minor hjärtattack. Vad fjantig man är egentligen!

  SvaraRadera
 9. Jessica: ja vi har funderat på att utöka vårt julklappsbyte ett tag nu så det känns ganska bra att det är ute ur garderoben :) Hahaha särskrivning är bland det värsta jag vet, jag brukar fundera på att sluta följa folk som gör det, så nej! :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.