Fortsätt till huvudinnehåll

Julkalendern 2011 revealed!

2010 års julkalender på Böckerx3 blev en stor succé. Jag får ofta höra "Du gör väl en i år med?" och folk hittar fortfarande till dessa inlägg via Google. Jag låg (på sidan) hemma efter en ganska odramatisk cykelincident som resulterade i att jag bröt svanskotan och hade jäkligt tråkigt. Jag kom på idén till en kalender med bokrelaterade julklappstips som inte var böcker och oj vad mycket jag hittade. För er som inte var med när det begav sig så hittar ni alla inlägg här

Det här året ser förhållandena lite annorlunda ut, jag planerar inga brott på några knepiga kotor och det är inte så inspirerande att köra samma grej igen. Och nu är vi ju faktiskt två skribenter. Årets kalender blir således i stället en egen version av enligt O:s Boktolva. Vi kör alltså tolv luckor var och här följer en presentation av vardera tolva:

Jag hade redan med "tolv nya författare" i mina nyårslöften inför 2011, och jag klarade nog redan tolv nya författaren första månaden. Nu var ju enligt O:s utmaning ovan något mer avancerad än så, men jag insåg ganska snabbt att det jag är dålig på är att läsa flera verk av samma författare. Jag har nu funderar mycket på vilka författare jag älskat och inte läst allt av men gick sedan vidare till att bestämma mig för att jag ska läsa tolv författare som jag enbart läst EN bok av men som jag älskat. Jag kom direkt på 5-6 stycken men sedan tog det stopp. Jag satt faktiskt och letade igenom Adlibrisbeställningar tio år bakåt i tiden för att hitta mina pärlor. När det väl lossnade hade jag till och med för många, så jag har några bubblare. Jag kommer, under ojämna dagar 1-24 december, avslöja vilka tolv författare som jag tänker läsa något mer av under 2012. Ni kanske redan nu vill gissa vilka det kommer att bli?

Jag har tidigare skrivit att jag vill utmana mig själv att läsa riktiga klassiker, sånadär böcker som är kult och som man verkligen borde ha läst. Därför kommer min boktolva, som presenteras under jämna dagar 1-24 december, att handla om just sådana böcker. Eftersom jag har läst Litterära Genrer under hösten kommer jag även knyta an till just genreteori i mina inlägg och många av klassikerna kommer vara sådana som är speciellt utmärkande för en genre. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det blir intressant!

Kommentarer

  1. Jag har också redan börjat fundera på vad 2011 års julkalender ska innehålla i min blogg. Förrförra året hade jag en poesijulkalender och förra året en författarjulkalender. Har redan bestämt årets tema men det avslöjar jag nog inte förrän de sista dagarna i december... :)

    SvaraRadera
  2. Jessica: Ja jag gillade din kalender förra året, den var jättebra :) Jag sitter redan och knåpar ihop mina inlägg så det var lika bra att avslöja det. Det kommer lite fler utmaningar sen också :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.