Fortsätt till huvudinnehåll

Flickan med snö i håret - Ninni Schulman

En nyårsafton lämnar den 16-åriga Hedda Losjö sitt hem strax utanför Hagfors i Värmland, efter att ha talat om för sina föräldrar att hon ska på fest. Hon kommer dock aldrig hem igen, och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund inleder en undersökning som visar att Hedda har haft endel hemligheter för sina föräldrar. Ett tag senare hittas en ung flicka i en jordkällare vid en sommarstuga inte så långt från Heddas hem. Flickan är naken och har blivit avrättad med ett skott i bakhuvudet. Är det Hedda, och vad har i så fall hänt henne?Även journalisten Magdalena Hansson, som nyss flyttat tillbaka till sin hembygd Hagfors efter en uppslitande skilsmässa, engagerar sig i fallet med den försvunna flickan. Det dröjer inte länge förrän hon förstår att det i det fördolda pågår endel fruktansvärda saker i det till synes idylliska samhället.

Denhär boken hamnade i min ägo av en slump. Min syster köpte den på bokmässan men när hon kom hem såg hon att hon redan hade den i hyllan, så hon gav den till mig. Detta är Ninni Schulmans debutbok, och vilken debut! Boken är otroligt bra - den är spännande, trovärdig och näst intill omöjlig att lägga ifrån sig. Mina studier har fått komma i andra hand undertiden jag har läst denna - och nåde den som har vågat komma och störa mig i min läsning! Storyn kan låta klyschig - ett idylliskt litet samhälle som ruvar på mörka hemligheter - men faktum är att den är baserad på ett verkligt kriminalfall som Ninni som reporter för Expressen bevakade.

Om ni får en chans tycker jag definitivt att ni ska läsa den, den finns att köpa här och här.


Kommentarer

 1. Har tänkt läsa den hur länge som helst och blir knappast mindre sugen nu. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 2. Samma här, köpte den i somras men sedan har den blivit ståendes i hyllan....

  SvaraRadera
 3. Jag vet hur det är, haha, dedär bokhögarna som bara växer... :)

  SvaraRadera
 4. Undrar om den har förirrat sig in bokhyllan bland olästa. Tytcker mig känna igen. Ser att taden av olästa är låååååång...
  Björn

  SvaraRadera
 5. Ja, frågan är när man någonsin ska komma ikapp? :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.