Fortsätt till huvudinnehåll

Post bokmässan - Köpstopp!

Jag hade ett köpstopp före bokmässan, som sträckte sig från mars-april, och det gick riktigt bra. Jag har i och för sig fått böcker i form av recensionsexemplar, presenter, bokbyten och köpt någon enstaka bok om jag varit i en bokhandel som jag inte besöker mer än ett par gånger om året, men det har gått riktigt bra. Stoppet var tänkt att släppas på bokmässan, vilket det gjorde, men med mycket strikta bestämmelser. Jag hade bestämt att köpa böcker från utvalda förlag och att köpa några signerade böcker. Någon bok föll bort och någon tillkom men i det stora hela blev det bra. Jag är så klart peppad att läsa nu efter alla seminarier vi gick på (jag höll mig från att kissa i fyra timmar en gång för att jag helt enkelt inte hann) men nu måste jag beta av vad jag har. Samma regler som förut gäller, inhandlande av cirkelböcker är ok, recböcker i lagom mängd osv. Nu kör vi!Kommentarer

 1. Jag tycker det är så himla härligt att vi faktiskt är så många som verkligen BEHÖVER köpstop på böcker. Seriöst, andra skulle behöva en spark i baken bara för att lägga pengarna på EN bok ett år.=)När man tar ett steg tillbaka o tänker efter är det rätt härligt. Jag skulle nog också egentligen behöva ett köpstop nu igen.. men attans vad svårt det är.. fast man har ju så mycket bra redan som man vill läsa.

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Men visst är det så, de där som bara ser på dokusåpor och two and a half man hela kvällarna kanske skulle läsa ibland :) För mig blir det inte svårt för jag har för mycket att läsa så jag blir stressad.

  SvaraRadera
 3. Jag måste säga att jag är imponerad! Mina köpstopp går aldrig sådär bra. Jag har slutat försöka. Och som bokomaten säger, det är ju ändå böcker, och det kan väl aldrig vara ett problem att köpa böcker? Finns det någonting som heter "för många böcker"? Jag vill inte tro så. Det är ju bättre att hamstra böcker än typ frimärken. Faktiskt. Så jag kommer nog fortsätta med mitt samlande, men ska också försöka bli bättre på att läsa mina olästa böcker som samlar damm i hyllan.

  SvaraRadera
 4. Påhittade nöjen: Jo men ibland känner jag "men vadå, man måste ju inte läsa alla böcker man har utan bara samla påt" men samtidigt känner jag att det är så mkt jag vill läsa så jag vill bara fokusera på det.

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte ju hänga på Ord och inga visor- Jessicas mastodontköpstopp på ett år, får se hur det går... Vi får ge varandra styrka ;)

  SvaraRadera
 6. Ja det kan tänkas bli ett år för mig med faktiskt. men jag är väl inte så strikt, vill gärna ha mer lyrik tex. Men ja, jag ska läsa det jag har!

  SvaraRadera
 7. Vad gör du av med alla dina böcker? Har du dem hemma eller gör du dig av med de du inte längre vill ha kvar?

  SvaraRadera
 8. Jonna: Än så länge har jag allt hemma, men måste börja rensa och ge bort. Har gett någon kasse till Myrorna men måste bli mer.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.