Fortsätt till huvudinnehåll

Kulturell enkät

Författare jag skulle vilja intervjua:

Oj, ja precis som enligt O skulle jag vara alldeles för rädd i en sådan situation, men det är väl kanske något man vänjer sig vid? jag pratade trots allt en del med fantastiska Åsa Moberg i måndags och Helena Granström tidigare i år. Men just intervjuformen...hm...då väljer jag Anna Gavalda för jag älskar hennes böcker. Eller pratar hon något annat än franska? Vi får låtsas att jag har en Tardis eller babbelfisk med mig.

Den här personen vill jag ge nobelpriset:

Hm, svårt. Det känns ju alldeles för tråkigt att säga Murakami, men Falkenland kanske?

Bok jag ser fram emot mest:

Menas det någon som ännu inte är utkommen så vill jag säga en ny bok av Zadie Smith. Om det menas någon i min läshög så känns det just nu som att DHH ligger bra till eftersom det är så mycket höstpepp runt den just nu.

Inspirationskälla:

Till vad? Till att läsa och hitta böcker, solklart alla blogg- och twittervänner. Rent allmänt? Alla duktiga människor runt omkring mig.

Ett snyggt bokomslag:

Just nu ligger den här på mitt sängbord och jag vill verkligen bara sluka boken:Bok jag läst många gånger:

Jag är ingen omläsare, inte än i alla fall. Det kan vara så att jag läst någon barnbok flera gånger, så som Barbapappas skola eller Katten med hatten.

Favoritläsning på hösten:

Skräck och mörker passar väl fint på hösten, men nån härlig Gavalda passar också utmärkt.

Några filmer jag vill rekommendera:

Jag blev oerhört sugen på att se Pans Labyrinth, den borde alla se. Annars ser jag mest på tv-serier, inte så mycket filmer.

En låt jag ständigt återkommer till:

Lätt! Led Zeppelin - Stairway to heaven

Senast köpta bok:

Jag köpte Desirada av Maryse Condé till en kommande bokcirkel, men jag beställde också efterlängtade Snöängel av Anna-Karin Palm då det var månadens Gondolbok för ren nöjesläsning.

Enkät hittat hos Ord och inga visor
Kommentarer

 1. Åh, älskar omslaget till The Windup Girl! Det är för övrigt en bok som legat på min läslista i evigheter, men som jag fortfarande inte har skaffat.

  SvaraRadera
 2. Anna: Ja det är lite samma här, den bara ligger där.

  SvaraRadera
 3. Haha, jag gillar att enkäten omtolkades på vägen så att det blev "författare jag helst vill intervjua" istället för "person jag helst vill intervjua" (som i originalet). :D fantastiskt!

  SvaraRadera
 4. Jessica: Ja det finns väl inget annat här i världen att bry sig om eller? ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.