Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässan 2011 - 7 dagar kvar

Ja, om en vecka är jag i Göteborg. Jag funderar för fullt på vad jag ska ta med mig och det går hyfsat smidigt, det känns som att jag har koll.

Jag börjar kolla på lite seminarier som jag vill gå på, bara se ut de jag absolut inte får missa utifrån mina intressen. Jag tänker som så här att jag gärna kollar in årets tyska tema, isländska författare och litteraturvetenskap.

Torsdagen
Vi är framme runt nio, hade varit roligt att se Herta Müller inleda mässan klockan tio men vi får se.

14:00 Med barnen i fokus med Cornelia Funke alt. Bra och dålia böcker
17:00 Mingel med Sekwa och Elisabeth Grate förlag.

Fredagen
12:00 Om tidlöshet och tidshopp med bland andra Dorothee Elmiger
13:00 50 år med Nordiska rådets litteraturpris med ett par isländska favoriter
14:00 Kolonialismens rätta ansikte med Vargas Llosa (orkar nog inte köa för det här dock) alt. Sprickor med ett gäng tyskspråkiga författare
16:00 Lika verkligt som livet med Jonathan Franzen (återigen en sådan man kanske inte orkar köa för)
16:00 och framåt mingel med Printz Publishing.
20:00 Event med Forma books.

Lördagen
11:00 Avundens bittra besvärjelse med Christine Falkenland
13:00 Språket som Heimat med Herta Müller. Orkar man? alt. Tranströmer - metaforernas mästare
14:00 Är kulturlivet bara ett spel? Med Vargas Llosa (om man missar fredagens seminarie) alt. Vinnare av nordiska rådets litteraturpris 2011
15:00 Kärlek på tyska, kärlek på svenska med bl.a. Silke Scheuermann
16:00 Mingel i bokbloggarnas eget rum.

Söndagen
12:00 Minnet överger inte sanningen med Herta Müller, om man missar lördagens. Kan dock bli segt då seminarierna är öppna för alla på söndagen.
Vi åker hem vid 16-tiden.

Som ni ser är fredagen och lördagen helt fullsketna, och då har jag inte ens kollat in monterprogram m.m.

Har jag missat något viktigt?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hjälp, jag är rädd!

Jag har funderat rätt mycket på det här med vad som skrämmer mig och vad som skrämmer andra vad gäller fiktion. Jag menar alltså sådant som är utanför den verkliga världen, bortsett från vidriga mördare, våldtäktsmän och annat som givetvis är skrämmande men tyvärr en del av vår verklighet. Många kan inte läsa skräck för att de inte kan sova eller vara ensamma hemma efteråt. Men vad skrämmer då mig? Jag har inte direkt svårt för att se på skräckfilm, jag brukar inte bli så rädd. Böcker kan ha en tendens att vara något värre eftersom de på ett annat sätt är inne i ens huvud, men jag sovgott om nätterna när jag läste till exempel Låt den rätte komma in . Jag blir något mer rädd av filmer där man inte får se det hemska, men i de flesta filmer får man ju se till slut ändå och det förstör. Jag gillar att läsa och se filmer om det övernaturliga och det utomjordliga men skrämmer det mig? Jag tror inte på andar och spöken så det skrämmer mig inte i världen utanför fiktionen. Dock betyder de

Sommarläsning

Idag börjar mitt lokala bibliotek med sommarlån, det vill säga att ma nfår ha böckerna i sex veckor. Jag passar på att kolal igenom de tips jag fått om Oceanien och Danmark, kollar vad som finns inne på biblioteket och kommer fram till följande lista som ska lånas hem idag: - Sonya Hartnett - Torsdagsbarn (ungdomsbok, australiensisk författarinna, den sista boken i ALMA-utmaningen) - Christian Jungersen - Undantaget (dansk författare, en bok som man inte ska kunna lägga ifrån sig) - Janet Frame - En ängel vid mitt bord (författare från Nya Zeeland, självbiografisk bok) - John Marsden - I morgon när kriget kom (australiensisk författare, ungdomsbok, dystopi?) - Jette Kaarsbol - Den stängda boken (dansk författarinna, historisk roman) - Peter Hoeg - De kanske lämpade (dansk författare) Får in en hel del utmaningar där känner jag. Det blir en tur till biblioteket på lunchen! UPPDATERING: Peter Hoeg fick stanna kvar på biblioteket, däremot kom alla andra med hem, plus Människo

Bokbloggarna på första sidan på skånskan.se

En journalist var med på bokbloggsträffen på bokmässan igår, resultatet hittar ni här .  Tyvärr kom inte mitt visitkort med på bilden, men jag kom med på den andra bilden, som ensam rödtott.